AcasăActualitateITM Olt – rezultatele controalelor din prima lună a acestui an

ITM Olt – rezultatele controalelor din prima lună a acestui an

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în prima lună a acestui an, 189 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate peste 215 deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă;   netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;  neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic. Pentru cele mai grave abateri, s-au aplicat 110 sancțiuni, din care 104 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 72.000 lei.

„Inspectorii de muncă au identificat două persoane care desfășurau muncă (o persoană la un angajator din Bobicești – activitate restaurante, o persoană la un angajator din Slătioara – activitate construcții metalice), celor două angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi, în valoare de 40.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de patru evenimente, soldate cu patru persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments