AcasăActualitateIulian Dobra și Ion Buga, doi aluminiști care ne fac cinste!

Iulian Dobra și Ion Buga, doi aluminiști care ne fac cinste!

Se spune, pe bună dreptate, că sedentarismul este boala secolului XXI. În general, ne-am obișnuit ca, în timpul liber, să stăm în fața calculatorului sau a micului ecran, să „navigăm” pe internet sau, în cel mai bun caz, să ne deplasăm la o terasă sau la „iarbă verde”, cu prietenii, la un „mic și o bere”.

Chiar și atunci când mergem în concediu, la munte sau la mare, punem mai mult preț pe un sejur confortabil decât pe mișcare, în aer liber. Efectele le știm cu toții: obezitate și afectarea stării de sănătate.

Iată, însă, că doi slătineni, angajați ai ALRO SA, d-nii Iulian Dobra și Ion Buga, ne demonstrează că practicarea sportului este preocuparea oricărei persoane conștientă de faptul că mișcarea înseamnă sănătate.

De asemenea, este la îndemâna oricui, dacă avem în vedere că d-l Ion Buga se apropie de frumoasa vârstă de 60 de ani.

În ultimii ani, aceștia s-au remarcat ca participanți la diferite competiții de alergări pe distanțe lungi (semimaraton și maraton), organizate la nivel național. Ultima dintre acestea a fost cea de-a treia ediție a concursului de alergare montană „Sugas Race”, organizat în zilele de 10 și 11 octombrie a.c., de Asociația CovAlpin, în Stațiunea Șugaș Băi.

maraton alroPeste 350 de iubitori ai muntelui și ai sportului s-au întâlnit în frumoasa stațiune de lângă municipiul Sfântu Gheorghe, pentru a se întrece într-o competiție care a reunit atleți profesioniști, dar și foarte mulți amatori, din toate categoriile de vârstă. Traseele de alergare au fost pe distanță scurtă (16 km și 800 m diferență de nivel pozitivă) și lungă (27 km și 1300 diferență de nivel pozitivă), competitorii fiind răsplătiți, la final, cu premii generoase. La acestea, s-au adăugat, atmosfera prietenoasă, locurile superbe, aerul pur și apele minerale tonifiante, gulașul secuiesc și multe alte surprize oferite de organizatorii acțiunii.

Cei doi aluminiști au concurat la alergarea pe distanța scurtă, de 16 km, plasându-se, la final, pe locuri onorabile.

Dincolo, însă, de toate și, în primul rând, de locul ocupat în clasamentele finale, rămâne, însă, ideea de participare, de mișcare, în aer liber. Cu siguranță, este benefic pentru sănătatea și performanțele noastre profesionale, dar și, în general, pentru dezvoltarea personală.

Trebuie spus că, în societatea ALRO SA Slatina, sunt foarte mulți angajați care practică, sub diferite forme, mișcarea în aer liber, dar într-un mod neorganizat. Pe această bază, s-ar putea organiza, de exemplu, tururi cicliste, concursuri de pescuit sportiv, competiții de cros și alte diverse asemenea acțiuni, în scopul petrecerii timpului liber într-un mod plăcut, relaxant și sănătos.

Redacția Linia Întâi îi felicită pe Iulian Dobra și Ion Bugă

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular