AcasăActualitateJandarmeria Română a împlinit 174 de ani! Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt...

Jandarmeria Română a împlinit 174 de ani! Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a celebrat evenimentul în ședință solemnă!

Miercuri, 3 aprilie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, s-a desfășurat ședința omagială  dedicată sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, în prezența șefilor instituțiilor județene și locale, precum și a reprezentanților instituțiilor cu care IJJ Olt colaborează, pentru îndeplinirea atribuțiilor. Pe timpul ședinței, au fost evocate momentele importante din dezvoltarea instituției și au fost transmise mesaje de apreciere, cu privire la activitatea Jandarmeriei Române.

Zi solemnă pentru jandarmi, la împlinirea a 174 ani de la momentul înființării Jandarmeriei Române, instituție a cărei istorie a început să se scrie în anul 1850, pe data de 3 aprilie, când Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor de Jandarmi”.

Timp de o săptămână, jandarmii au fost prezenți în comunitate, în localitățile Slatina, Caracal, Corabia și Balș, unde, alături de un public numeros, au desfășurat activități expoziționale cu tehnica și mijloacele de protecție și intervenție specifice executării misiunilor; au informat tinerii, cu privire la oferta educațională și prevenirea faptelor antisociale; au desfășurat exerciții sportiv-recreative, precum și exerciții demonstrative, cu sprijinul câinilor de serviciu.

Pentru orice militar, avansarea în gradul următor reprezintă un semn de prețuire al efortului constant și al devotamentului față de instituție. Cu acest prilej, au fost avansați, în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, 20 subofițeri și o parte dintre cadrele militare fiind recompensate cu mulțumiri, felicitări și citări prin ordinul de zi pe unitate.

De asemenea, felicitări și mulțumiri au primit, pe această cale, fiecare jandarm care își exercită atribuțiile cu simț al datoriei și al devotamentului față de comunitate, în fiecare zi.

La ceas aniversar, în numele jandarmilor olteni, comanda inspectoratului a transmis gânduri de prețuire și considerație și asigură de încrederea necondiționată în slujba statului și a cetățeanului!

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments