AcasăActualitateJANDARMERIA ROMÂNĂ – de 165 de ani pentru România

JANDARMERIA ROMÂNĂ – de 165 de ani pentru România

Despre latura umană a jandarmilor români, despre misiunile și obiectivele lor, dar și despre faptul că mâine, 3 aprilie a.c., se împlinesc 165 de ani de când Jandarmeria Română este în slujba cetățenilor, am vorbit cu colonelul Tudor Dorel Drejoi, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. De asemenea, colonelul Drejoi a fost, de curând, ridicat în gradul de Cavaler, chiar de către președintele României, Klaus Iohannis, prin  Ordinul „Bărbăție și Credință”, cu însemn pentru militari, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea profesională și înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredințate.

jandarmi garda de onoare„Ziua aniversară este o bună oportunitate pentru a aduce la cunoștința opiniei publice latura umană, o altfel de imagine a Jandarmeriei, latura umană, pentru că și noi suntem oameni, trăim în această societate și ne confruntăm cu aceleași greutăți”, a spus Tudor Drejoi.

Jandarmeria este o structură militară, condusă și coordonată pe principii militare, o instituție polițienească cu statut militar. Este, de asemenea, o instituție în slujba cetățenilor și este firesc ca misiunile Jandarmeriei să vizeze și apropierea de cetățean.

tudor drejoi jandarmi olt„Această zi reprezintă un bun prilej de a-i asigura pe cetățeni că Inspectoratul de Jandarmi își face datoria, și-a făcut-o întotdeauna, încercăm să o facem mai bine, să le fim aproape cetățenilor și să le transmitem permanent un sentiment de încredere și de credibilitate. Vreau, de asemenea, să transmit faptul că Inspectoratul de Jandarmi își păstrează echidistanța în tot ceea ce face, că de partea noastră este legea”, a declarat șeful jandarmilor din Olt.

OBIECTIVE

Obiectivul primordial al jandarmilor este acela de a îndeplini misiunile în zona de responsabilitate. Conștientizarea fiecărui lucrător asupra importanței lui în angrenajul inspectoratului a fost și este o preocupare constantă, ce a condus la îndeplinirea tuturor misiunilor, fără a se produce evenimente deosebite.

Accentul s-a pus și pe profesionalizarea deplină a inspectoratului, având în vedere permanenta evoluție a societății și necesitatea adaptării instituției la noile provocări ale societății românești, precum și pe respectarea legii în toate acțiunile întreprinse, având în vedere și latura umană a activității.

Un alt obiectiv este reprezentat de prevenire. Atitudinea proactivă presupune implicarea cetățenilor, a instituțiilor publice, a organizațiilor și a asociaților în derularea proiectelor de prevenire și combatere a faptelor antisociale. În acest sens, Inspectoratul de Jandarmi Olt a încheiat planuri și protocoale de cooperare cu foarte multe instituții și organizații, derulând, cu acestea, o serie de acțiuni.

„Comunicarea este un alt obiectiv. Nu de fiecare dată, am reușit să transmitem eficient mesajul pe care l-am dorit sau poate nu a fost perceput corespunzător. Articolele din mijloacele de informare, fie că au fost favorabile, neutre sau, uneori, critice, sunt un semnal obiectiv care ne atenționează că respectarea legii, în litera și spiritul ei, trebuie să primeze în executarea oricărei misiuni”, a precizat Tudor Drejoi.

ÎNCREDEREA ÎN SUBORDONAȚI

Despre felul cum vede șeful IJJ Olt relația cu subordonații, dar și despre felul cum conduce această instituție, acesta a declarat:

„Sunt adeptul stilului democratic care se caracterizează prin încrederea managerului în subordonați, stimulează formularea de propuneri, sugestii de către aceștia, încurajând participarea subordonaților nu numai la îndeplinirea sarcinilor, ci și la luarea deciziilor.

Alături de funcții ale managementului, cum ar fi planificarea, organizarea, comanda, coordonarea, controlul, acord o atenție deosebită previziunii. Aceasta presupune o prefigurare a evoluției situației operative și implicit a misiunilor. Nu elimină în totalitate neprevăzutul unei acțiuni, dar îi poate diminua efectele negative”.

Totodată, Tudor Drejoi se bazează pe folosirea conceptului intelligence led policing, care are la bază datele, informațiile obținute de personal, ce sunt analizate și prelucrate, în scopul realizării unor dispozitive și modalități optime de acțiune, în funcție de situația operativă.

DRAPELUL DE LUPTĂ PENTRU IJJ OLT

Aspectele prezentate de Tudor Drejoi ne conduc la concluzia că toate misiunile ce au revenit inspectoratului au fost planificate, organizate și executate în condiții de legalitate și de maximă eficiență.

Acest fapt a generat conferirea, prin Decretul Prezidențial nr. 271 din 06.02.2015, ordinului Bărbăție și Credință în grad de Cavaler cu însemne pentru militari.

Tot ca o încununare a activității desfășurate, prin Decretul Prezidențial nr. 279 din 18.02.2015, Inspectoratului de Jandarmi Olt i-a fost acordat Drapelul de luptă, distincție acordată marilor unități și unităților militare, fapt ce se va materializa, în cadrul unui ceremonial militar, pe parcursul acestui an.

„Este meritul întregului personal care, prin activitatea desfășurată, prin modul de îndeplinire a misiunilor a generat aceste aprecieri. Cu acest prilej, vreau să le mulțumesc pentru implicarea și responsabilitatea de care au dat dovadă și să urez un sincer si călduros «La mulți ani!» lor și familiilor lor”, a conchis Tudor Drejoi.

Dumitru Sârghie

ordinul barbatie si credinta jandarmi olt DECRET nr. 279/2015 privind acordarea Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt

EMITENT:
PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 128 din 19 februarie 2015

În temeiul prevederilor art. 92 și ale art. 100 alin. (1) din Constituția României, republicată, precum și ale art. 1 din Legea nr. 34/1995 privind acordarea drapelului de luptă marilor unități și unităților militare, având în vedere propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne,

Președintele României decretează:
Articol unic.
Se acordă Drapelul de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
KLAUS-WERNER IOHANNIS

București, 18 februarie 2015.
Nr. 279

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -