AcasăEvenimentJandarmeria Română – la ceas aniversar! Serie de activități organizate de Jandarmeria...

Jandarmeria Română – la ceas aniversar! Serie de activități organizate de Jandarmeria Olt

Miercuri, 3 aprilie 2024, se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în Jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt derulează o serie de activități dedicate Zilei Jandarmeriei Române, timp de o săptămână, fiind prezent, în spațiul public, în municipiile Slatina și Caracal și orașele Corabia și Balș.

Joi, 28 martie a.c., începând cu ora 12:00, în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal, va fi prezentate tehnica și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și pentru a desfășura activități sportiv-recreative.

Sâmbătă, 30 martie a.c., începând cu ora 11:00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, vor avea loc mai multe activități: prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu alături de care își desfășură activitatea. Cei interesați de o carieră militară, pot afla detalii despre admiterea în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române.

O provocare pentru cei prezenți în parc va fi parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. Împreună cu jandarmii, se poate experimenta un antrenament specific pregătirii de specialitate.

Luni, 1 aprilie a.c., începând cu ora 12:00, pe platoul Casa Tineretului din orașul Balș și marți, 2 aprilie a.c., începând cu ora 11:00, la sediul Detașamentului 6 Jandarmi Corabia, vor fi prezentate tehnica și mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt.

Miercuri, 3 aprilie a.c., începând cu ora 10:00, pe platoul Consiliului Județean Olt, vor fi amplasate standuri, unde vor fi oferite informații pentru cei interesați de o carieră militară, de prezentare a tehnicii, mijloacelor de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea unității.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments