AcasăJandarmi pentru o zi
Array

Jandarmi pentru o zi

Recent, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a primit vizita elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Izvoarele. În cadrul unui proiect educativ, elevii și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi. Ca urmare, aceștia au petrecut câteva ore alături de jandarmii olteni.

Participanților le-au fost prezentate spațiile în care își desfășoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice și autospecialele de intervenție.

jandarmi liceu izvoarele netAu fost prezentate atribuțiile și misiunile Jandarmeriei Române, condițiile generale de admitere la instituțiile de învățământ superior și postliceal, au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum și  Revista LEGE ȘI ORDINE editată de Jandarmeria Olt. În cadrul activităților organizate, tinerii au avut ocazia să acționeze autentic în meseria aleasă, au interacționat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenție, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii.

Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în „umbra” jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, cum se pregătesc jandarmii, să învețe mai multe despre un loc de muncă, competențele necesare și responsabilitățile aferente lui.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments