AcasăActualitateJandarmii olteni – în mijlocul cetățenilor, la manifestările cultural-artistice din Bobicești, Colonești,...

Jandarmii olteni – în mijlocul cetățenilor, la manifestările cultural-artistice din Bobicești, Colonești, Băbiciu, Brastavățu, Șerbănești și Spineni

Astăzi, 20 iulie 2023, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt a suplimentat efectivele de jandarmerie din teren, astfel încât, în funcție de situația impusă, să se intervină eficient și cu celeritate, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, la nivelul întregului județ, având în vedere organizarea manifestărilor cultural-artistice, cu prilejul sărbătorii religioase a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

În acest sens, jandarmii vor avea în vedere ca ordinea și liniștea publică să nu fie tulburată, la serbările câmpenești ce se vor desfășura în localitățile: Bobicești, Colonești, Băbiciu, Brastavățu, Șerbănești și Spineni.

Jandarmii vor avea ca prioritate prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și intervenția promptă, în cazul sesizării sau constatării unor fapte antisociale.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, se recomandă celor care participă la manifestările cultural-artistice: să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură; să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale și să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția; dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție.

În situația în care sunt victimele unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, se pot adresa direct jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”.

Pe lângă misiunile de asigurare a ordinii publice, jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale continuă seria activităților de conștientizare și responsabilizare pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și a consumului de substanțe interzise.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments