AcasăInterviuJudecând pe termen scurt, Stânga și Victor Ponta vor conduce România pe...

Judecând pe termen scurt, Stânga și Victor Ponta vor conduce România pe termen lung

D-le președinte, iată ne aflăm în plină campanie electorală pentru președinția României. Dacă în alte județe din țară fenomenul electoral îți intră în ochi, în județul nostru pare a fi o oarecare acalmie, manifestată atât de către putere, cât și de opoziție. Să fie aceasta liniștea dinaintea furtunii?

Cu siguranță că, în următoarele zile, fenomenul acesta electoral va fi ceva mai vizibil și în Olt. Dar social-democrația anului 2014 nu mai e aceea din anul 2000. PSD, în general, dar și PSD Olt, practică o campanie electorală civilizată, o campanie a faptelor și nu a vorbelor goale, dând dovadă de viziune și de unitate, dar și – mai ales – de sprijinul societății civile.

Programul, mesajul și strategia electorală ale PSD, pentru această campanie prezidențială, au o ideea clar conturată: faptul că acela care îi dă votul lui Victor Ponta trebuie să știe exact pentru ce i-l dă. Adică, pentru ducerea până la capăt a ideii de alternativă la putere, alternativă pe care a promovat-o și o promovează partidul nostru. Și dacă alternativa guvernării social-democrate s-a dovedit, până acum, a fi una viabilă, ea are nevoie, în viitorul apropiat, de un președinte, în persoana d-lui Victor Ponta, acesta fiind – de fapt – promotorul schimbărilor politice fundamentale din România.

paul stanescu interviu 598PSD a dovedit, prin fapte, că știe să câștige alegerile, dar și că știe să guverneze, venind și cu soluții. Problema nu este doar aceea de a combate ceea ce a făcut rău dreapta lui Traian Băsescu, ci de a oferi românilor o democrație echilibrată, care să se bazeze pe o stângă cât mai democrată și europeană și care să pună capăt, măcar pentru un deceniu, acestei drepte abuzive, care a guvernat doar împotriva românilor.

Așadar, campania PSD Olt este una de bun-simț, fără zgomot, bazată pe ceea ce a făcut PSD pentru oameni și, mai ales, pe ceea ce va face, după ce Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni.

Cât îi privește pe adversarii noștri politici de la Olt, noi îi așteptăm să se comporte la fel de civilizat și să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că Traian Băsescu și guvernele sale succesive ne-au împins la periferia istoriei.

Personal, le urez opoziție lungă și constructivă. Vor avea, în curând, un președinte de țară adevărat, care-i va reprezenta cu cinste și pe ei și care va reda României, în ochii lumii civilizate, demnitatea pierdută.

Cine este, de fapt, Victor Ponta, d-le Paul Stănescu?

Victor Ponta este un tânăr politician competent, care și-a câștigat – ușor-ușor – încrederea poporului român. Un lider social-democrat, care a ieșit victorios din lupta cu mai vechile structuri ale PSD și mai ales din lupta cu Traian Băsescu și PDL și care a reușit să facă pentru țară, doar în doi ani și jumătate, ceea ce și-a propus, gândindu-se permanent la noile generații. Este cel mai valid succesor al lui Adrian Năstase și Mircea Geoană și, împreună cu întreaga sa echipă guvernamentală, el a îndreptat, atâta cât s-a putut, răul care s-a abătut asupra României în cei zece ani de guvernare Traian Băsescu.

Democrației românești, atât de subminată de către Traian Băsescu, îi trebuie un președinte de talia lui Victor Ponta. Principala problemă a actualului președinte Traian Băsescu nu a fost neapărat una doctrinară, ci – mai ales – una de comportament.

Judecând pe termen scurt, stânga și Victor Ponta vor conduce România pe termen lung. Așa cum spunea însuși d-l Ponta, țara noastră are nevoie de un stat modern, implicat activ în viața celor care au nevoie de sprijin, un stat cu reguli clare și durabile, o Românie a solidarității, care să pună capăt stării de conflict din societate.

D-le președinte, la Craiova, 25 de mii de olteni l-au aclamat pe Klaus Iohannis. Ați simțit ceva sudori reci pe șira spinării, din această cauză?

Personal, să știți că fac parte din acea categorie de politicieni care nu-și subestimează adversarii politici, ci – dimpotrivă – îi respectă și caută să-i combată prin argumente și prin fapte. În cazul prezentat de dvs., însă, sunt total liniștit. Sunt, totuși, prea experimentat pentru a-mi da seama cum au fost duși cei 25 de mii de olteni, ca să-l aplaude pe Iohannis și prea liniștit, ca să cred că d-l Iohannis ar putea să-l bată, la vot, pe Victor Ponta.

Klaus Iohannis, ca și Elena Udrea și Monica Macovei, este unul dintre trimișii lui Traian Băsescu, ca să candideze la președinție, pe ideea că, în România, nu trebuie schimbat nimic din ceea ce s-a făcut în ultimii 10 ani și că trebuie să se continue ceea ce a făcut Traian Băsescu. Că nu trebuie să fim uniți, ci trebuie să luptăm, în continuare, români contra românilor, președintele cu guvernul, cu Parlamentul, cu Justiția sau cu românii…

Așadar, d-l Iohannis să fie sănătos și să-și vadă de propriile sale probleme de incompatibilitate.

Oamenii sunt sătui de vorbe, d-le Paul Stănescu. Ei vor să știe clar care este diferența dintre „clientela lui Băsescu” și „clientela lui Ponta”.

E simplu de răspuns la această întrebare, deși formularea „clientela lui Ponta” nu se susține. Mai întâi, trebuie spus că Băsescu și oamenii lui i-au dezbinat pe români. Ponta și ai lui vor să-i unească pe români. Traian Băsescu și oamenii lui le-au tăiat românilor pensiile și salariile. Ponta și guvernul său au reparat aceste nedreptăți. Băsescu și PDL au închis spitalele, noi le-am redeschis. Ei au oprit lucrările de finalizare a sute de școli, noi le-am repornit, investind astfel și în Educație. Regimul Băsescu a crescut TVA și taxele, noi le-am scăzut și am dovedit că putem guverna și performa în economie.

E mult, e puțin? Poporul va răspunde la această întrebare în primul tur și apoi – dacă e cazul – în al doilea tur al acestor alegeri.

În final, care este mesajul dvs. către electoratul din Olt?

Avem datoria față de această țară ca următorul președinte să nu fie un continuator al lui Traian Băsescu. Românii, în general, dar și alegătorii județului nostru, trebuie să pună punct regimului Băsescu și să-l aleagă pe Victor Ponta, făcând astfel schimbarea până la capăt. Această schimbare va duce la o bună guvernare, la eficiență economică și echitate socială, la o prosperitate pentru cât mai mulți și la o protecție a celor care au nevoie de ceilalți.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dumitru SÂRGHIE


1 COMENTARIU

  1. Cel mai bun presedinte pe care l-a avut PSD Olt vreodata. Suntem uniti,suntem puternici si-i vom bate la scor mare pe cei de la ACL. Votati Victor Ponta Presedinte!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments