AcasăPoliticaJudețul Olt ar trebui să fie al tuturor cetățenilor, nu doar al...

Județul Olt ar trebui să fie al tuturor cetățenilor, nu doar al pesediștilor!

Recenta conferință de presă a PMP Olt a adus în prim-plan eternul nărav al administrației județene pesediste, acela de a împărți bugetul aferent localităților de toate zilele, după criterii exclusiv politice.

Marian Vasile, șeful PMP Olt, face un apel către toți reprezentanții comunelor batjocorite de Consiliul Județean Olt, precum și către toți liderii din Opoziție, să organizeze un miting, prin care să arate opiniei publice comportamentul actualei puteri politice, care calcă în picioare tot ceea ce nu ține de sigla și comportamentul partidului unic, PSD.

Iată ce ne spune Marian Vasile.

marian vasile 596Consiliul Județean Olt a ajuns la concluzia că în județul Olt există cetățeni de mâna întâi și cetățeni de mâna a doua, cetățeni second-hand

„În data de 4 iulie, America sărbătorește. Este ziua Independenței Statelor Unite ale Americii. Întâmplător, este și ziua mea de naștere și Consiliul Județean s-a gândit să-mi facă un cadou extraordinar de ziua mea, adică să-mi aducă foarte multă liniște. Pentru că, vă dați seama, în momentul în care cineva alocă sume către administrațiile publice locale, și ar fi fost și cazul comunei Studina, pentru că nu e prima oară când se fac aceste alocări, practic obligă primarii respectivelor localități să alerge, să facă proiecte, să facă investiții, să facă plăți.

Și, iată că, este pentru a nu știu câta oară când Consiliul Județean îmi oferă, din nou, această liniște. De data aceasta liniștea a venit chiar de ziua mea, pe data de 4 iulie.

Mă întreb dacă președintele Consiliului Județean și echipa PSD (pentru că discutăm aici clar despre un Consiliu Județean care funcționează strict conform coloraturii PSD), s-au gândit și la liniștea celorlalți primari din județul Olt, și aici mă refer la Balș, Scornicești, Bobicești, Cilieni, Crâmpoia, Curtișoara, Giuvărăști,  Izbiceni, Osica de Sus, Radomirești, Scărișoara, Traian și Urzica.

Bineînțeles că mi-am permis să glumesc pe această temă, pentru că, sincer, chiar nu mai știu cum să mă manifest în momentul în care, pentru a nu știu câta oară, Consiliul Județean Olt, în frunte cu președintele Paul Stănescu și cu vicepreședintele Marius Oprescu, a ajuns la concluzia că în județul Olt există cetățeni de mâna întâi și cetățeni de mâna a doua, cetățeni second-hand.

Este chiar inuman, inacceptabil și inadmisibil ca, în secolul XXI, în secolul în care cu toții considerăm că România este o țară democratică, unde principiile, ideile și valorile ar trebui să funcționeze corespunzător (suntem în Uniunea Europeană!!!), să se facă această diferență între cetățeni, în funcție de procentele opțiune în alegeri. Pentru că, dacă ne uităm și pe lista de acum o lună de zile, când au fost alocate sume către administrațiile publice locale, ne dăm seama că este aceeași listă ca și acum. Numai că acum sumele diferă… Și am văzut chiar sume mai mari, de 4 miliarde, 5 miliarde, 6 miliarde de lei vechi, strict alocate conform procentului obținut în alegerile europarlamentare.

Vreau să fac un apel către toți primarii care se consideră defavorizați, acești primari care nu cred că se bucură că localitățile pe care le conduc sunt atât de greu încercate, pentru simplul motiv că au altă coloratură politică

Fac un apel să găsim o soluție, de comun acord, să ne manifestăm opinia, să ne manifestăm supărarea, să organizăm un miting de protest, să venim și să arătăm, împreună cu cetățenii din localitățile respective, că județul Olt ar trebui să fie al tuturor cetățenilor și nu doar al unei părți dintre ei, nu doar al pesediștilor.

Fac un apel și către președintele PNL Olt, Gigel Știrbu, și către președintele PDL Olt, d-na Siminica Mirea, să vină alături și să le arătăm celor care conduc acest județ că acest județ nu este moșia lor.”

LINIA ÎNTÂI


1 COMENTARIU

  1. Daca faceai acest lucru si cand iti aloca BOC resurse “fara numar” iar celelalte primarii nu primeau nici un leu,te-as fi crezut! Asa… MARIANE,bucura-te pentru ceilalti!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments