AcasăActualitateKlaus Iohannis: „Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă!”

Klaus Iohannis: „Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă!”

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj cu privire la atacul Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta condamna agresiunea militară rusă și cere retragerea imediată a forțelor ruse din Ucraina.

De asemenea, președintele României declară solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și sprijinul deplin al României, pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

„Agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale.

România, alături de întreaga comunitate internațională democratică, condamnă ferm și respinge hotărât un astfel de comportament iresponsabil, care subminează fundamentul relațiilor internaționale și însăși ordinea actuală de drept internațional.

Federația Rusă trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal. În coordonare deplină cu aliații și partenerii săi din cadrul NATO și UE, România va impune măsuri ferme și substanțiale de răspuns. Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și reafirmăm sprijinul deplin al României, pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

Solicit oprirea imediată, integrală și necondiționată a agresiunii militare ruse, retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina și încetarea oricăror presiuni la adresa Ucrainei! Totodată, fac un apel la responsabilitate, la evitarea de pierderi de vieți omenești și afectarea în orice fel a siguranței civililor.

Îi asigur pe toți cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară.

Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă! Cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa”, a declarat Klaus Iohannis.

Linia Întâi

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments