AcasăEditorialLa această oră, primarul Emil Moț nu are un adversar viabil!

La această oră, primarul Emil Moț nu are un adversar viabil!

Cred că fiecare locuitor al Slatinei este îndreptățit să scrie textul de față, cu referire la viitorul acestui oraș secular. Îl scriu și eu, la rândul meu, cu convingerea că sunt aproape de adevăr. Trăim într-o lume politică însuflețită de ipocrizie, cinism, lașitate și, mai ales, de complicitate. A spune și a crede că între PNL și PSD există o ruptură iremediabilă înseamnă a comite o glumă proastă, nesărată.

Oficialii PNL Olt anunță, cu surle și trâmbițe, că – în județul nostru roșu – mai sunt încă 17 primari liberali. În realitate, nu mai sunt decât trei astfel de primari, care nu și-au arcuit coloana vertebrală în fața PSD, însă și ei vor fi nevoiți să facă anumite compromisuri ideologice, de dragul comunităților pe care le deservesc. Fiindcă, nu-i așa?, în democrația noastră originală, bătută în cuie de stalinistul Ion Iliescu, pâinea și cuțitul sunt exclusiv în mâinile celor care au câștigat alegerile…

Am fost zilele acestea prin comunele județului nostru. Atât primarii liberali (cei care au mai rămas), ca și cei pesediști, fac eforturi mărețe pentru a-și salva comunele de la dezastru, înjurându-și la unison șefii de la București, care nu cunosc realitatea de pe teren și care, deși afișează mediatic că se bat unii cu ceilalți pentru binele poporului, în realitate ei au rămas la aceeași mentalitate de pe vreme USL, atunci când aveau un dușman comun: pe grobianul Traian Băsescu!

emil mot linia intai 759Edificatoare pentru realitatea crudă pe care o prezentăm aici este și situația recentă din Parlamentul României, când 12 liberali (unul și una!) au votat un proiect de lege inițiat de Cătălin Rădulescu-Mitralieră, lege care oferă aleșilor locali (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean) să facă afaceri. De parcă, până acum, nu făceau afaceri, prin odraslele lor, prin firmele lor de casă, fie liberale, pesediste, marxiste, troțkiste, băsiste, pontiste.

De asemenea, tot în legea lui Mitralieră, incompatibilitatea și conflictul de interese se vor prescrie în numai trei ani. PSD, prin Rădulescu, le mulțumește fraților lui liberali, la scenă deschisă. Libertate, egalitate, fraternitate…

Singurul care propovăduiește în pustie dușmănia dintre cele două formațiuni e fostul ziarist Rareș Bogdan, care nici el nu este străin de afacerile cu statul, după cum am avut ocazia să constatăm recent.

Translând această situație la nivelul Slatinei noastre de toate zilele, putem spune, de pe acum, că primarul Emil Moț poate rămâne primar până la adânci bătrâneți. Și mai putem spune, cunoscând realitățile economice dintre unii liberali și administrația pesedistă, că PNL Olt, cel puțin în acest moment, nu are de gând să-i tragă lui Moț scaunul de sub cur.

Ar încălca, flagrant, cutuma instaurată între cele două formațiuni (PNL și PSD) de-a lungul timpului. La această oră, primarul Emil Moț nu are un adversar viabil!

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Inseamna ca e vai de mama orasului daca ramane pe mana acestor indivizi. Vor urma emigrari masive.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments