AcasăLa ordinea săptămâniiLa Colonești, Bulă poate da, din nou, ora exactă a PSD Olt!

La Colonești, Bulă poate da, din nou, ora exactă a PSD Olt!

Bulă – deasupra tuturor pesediștilor

Știm cu toții că, la alegerile parlamentare din 2012, Nicolae Stan (zis Bulă) de la Colonești, a fost călcat în picioare de haitele electorale ale lui Darius Vâlcov și Daniel Bărbulescu, cel din urmă vizând postul de parlamentar pe Colegiul de Nord. Post pe care nu l-ar fi câștigat în vecii vecilor, dacă trupele de comando ale lui Vâlcov n-ar fi încălcat orice regulă a civilizației, a bunului-simț, precum și a regulilor impuse de legile acestei țări.

Teama fiarelor portocalii, vopsite subit în roșu, aceea că Bulă poate câștiga și din postura de independent, i-a determinat pe oamenii lui Vâlcov mai întâi să încerce să-l mituiască și apoi (când Bulă i-a respins cu demnitate) să încerce să-l distrugă, din toate punctele de vedere. A câștigat acolo gașca lui Vâlcov, impunându-l pe Daniel  Bărbulescu ca deputat. Cel mai găunos deputat pe care l-a dat județul Olt, de la origini până în prezent.

colonesti bula iulie 2015Ce au făcut Vâlcov și Daniel Bărbulescu pentru județul Olt? Nimic! Un nimic mare cât roata carului… Au împodobit nimicul cu lauri și au băgat vastul în banul public, dosind, prin cimitire și pereți, averi fabuloase.

Ce a făcut Bulă, după ce a pierdut, evident, în fața ciumei portocalii-roșii? Și după ce a fost înjurat, calomniat, discreditat de viermii jurnalismului de stânga? A fost hărțuit prin instanțe, marginalizat, în continuare, însă n-a cedat nervos niciodată, apărându-și cauza și demonstrând opiniei publice că el, Bulă, e deasupra tuturor pesediștilor, prin corectitudine, loialitate, echilibru, cinste și onoare. S-a pensionat, fiindcă altă sursă de venituri n-a mai avut și chiar a făcut câțiva pași îndărăt, în privința furiei sale antipesediste, protejându-și astfel comuna, de măsurile ilegale și politicianiste pe care liderii PSD Olt le-ar fi putut lua.

Mai târziu, s-a dovedit – negru pe alb – că toate acuzațiile pe care Nicolae Stan le-a adus lui Vâlcov și Bărbulescu pe posturile de televiziune naționale s-au adeverit. Mafia a fost dislocată și, astăzi,  componenții ei dau cu subsemnatul prin Sala pașilor pierduți…

PSD Olt are nevoie de Bulă mai ceva ca de oxigen

Revenind în actualitate, trebuie să vă spun că Paul Stănescu, liderul adevărat al PSD Olt (chit că el și-a dat demisia din această calitate) are nevoie de Bulă mai ceva decât ar avea nevoie de oxigen. De aceea, Paul Stănescu și-a reașezat gândurile într-o ordine nouă, a dat la o parte carcasa portocalie, în care el se ascunsese o vreme, și a rămas singur cu propria-i realitate. Atunci el a constatat că PSD Olt are o nevoie imperativă de Bulă, de experiența lui administrativă, de onestitatea lui, de stilul lui mucalit și popular, de aportul lui în a îndemna masele largi la vot… Pentru d-l Paul Stănescu, Bulă e iarăși ce-a fost și mai mult decât atât: omul care poate reaprinde speranțele unui PSD Olt aflat într-o disoluție galopantă.

Se spune că onor conștiința unui politician este aptitudinea acestuia de a-și surprinde și aprofunda propriile neputințe, iar Paul Stănescu a înțeles, fie și în al 12-lea ceas, că gașca lui Vâlcov mai avea puțin și privatiza Spitalul, Primăria, Consiliul Județean și Prefectura, cu Silviu Neacșu cu tot.

Înainte de toate, Bulă a rămas OM!

Concluzia e că Nicolae Stan a rezistat la toate presiunile posibile din partea golanilor PSD și a mers înainte, pentru binele obștesc și chiar pentru PSD. Fiindcă una e omul și alta e partidul! Sigur că el se va întoarce în politică, fie ca primar, fie ca  parlamentar, însă condițiile el le va pune și nu Vâlcov…

Nicolae Stan s-a dovedit a fi rămas, înainte de toate, OM, fiindcă politica n-a putut să-l transforme în hienă, așa cum i-a transformat pe alții. Faptul că el a rămas în demnitate și în onoare se poate dovedi și prin imaginile care ne arată cum au fost primiți de către primarul Mircea Stan și de către cetățeanul liber Nicolae Stan deputații Virgil Delureanu și Dan Ciocan, la Festivalul de Căluș „Ilie Martin” de la Colonești.

colonesti iulie 2015 inaugurareMircea Stan – un primar care tace și face!

Cu ocazia Festivalului de Căluș „Ilie Martin”, din data de 19 iulie a.c., a avut inaugurarea stației de canalizare Mărunței, din comuna condusă de Mircea Stan. Un primar care tace și face. Un bun continuator a ceea ce a construit pentru comunitate tatăl său, de-a lungul a peste trei decenii, un primar care a pus interesul comunei sale mai presus decât interesul privat și politic al tatălui său.

Pe lângă deputații anunțați mai sus, la eveniment au participat prefectul Silviu Neacșu și Paul Stănescu, președintele CJ Olt. Mircea Stan a deschis sărbătoarea cu un discurs despre tradiția și cultura comunei Colonești. Și o parte a oficialilor prezenți au luat cuvântul.

colonesti iulie 2015Apoi petrecerea a continuat cu un spectacol oferit de formațiile de clăușari din Corbu, Curtișoara, Cârlogani, Optași, Sârbii-Măgura, Lunca Corbului, Hârsești, Pârșcoveni și Oporelu. Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” a fost prezent, echipa lui acompaniind recitalurile Angelei Rusu, cunoscuta cântăreață de muzică populară.

De asemenea, formația „Nemuritorii” a încântat sutele de spectatori prezenți, cu mic cu mare, la această tradițională manifestare. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol de sunet și lumină, spectacol de muzică ușoară pe melodiile formației Class Music Band.

Paul Stănescu – un licăr de speranță

Pe lângă rolul cultural și de divertisment pe care-l are de obicei, de data aceasta, festivalul de Căluș „Ilie Martin” a avut și o misiune dată celor doi membri ai familiei Stan (Nicolae și Mircea) de locuitorii Coloneștilor, aceea de a pune un umăr la refacerea a ceea ce era cândva PSD Olt. Noi le dorim succes!

Tot privindu-l pe Bulă, ochii președintelui CJ Olt, Paul Stănescu, au căpătat un licăr de speranță. Iată, dragi cititori, că – la Colonești – Bulă poate da, din nou, ora exactă a PSD Olt!

Dumitru SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments