AcasăBreviar parlamentarLa deschiderea ședințelor comune ale celor două Camere ale Parlamentului, se va...

La deschiderea ședințelor comune ale celor două Camere ale Parlamentului, se va intona imnul național al României – inițiativă legislativă a deputatului Gigel Știrbu

Ieri, 28 noiembrie a.c., s-a votat, în ședința comună a Parlamentului, inițiativa deputatului Gigel Știrbu, cu privire la modificarea Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, prin care se stipulează că, la deschiderea ședințelor comune ale celor două Camere, se va intona imnul național al României.

„Imnul de stat, alături de drapel, Ziua Națională, stema și sigiliul statului, reprezintă ceea ce numim simbolurile naționale conform Constituției României.

Consider extrem de important ca, prin hotărârea votată azi, este necesară intonarea imnului național al României, la începutul fiecărei ședințe de plen comun, și nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare, pentru o mai bună promovare a simbolurilor naționale.

Imnul nostru, «Deșteaptă-te, române!» reprezintă un catalizator al coeziunii naționale și sociale, iar prin spiritul mobilizator și energia transmise, devine suma eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale țării noastre, de a construi o Românie puternică și prosperă, în Europa și în lume. Suntem obligați să onorăm acest simbol național, cinstind, astfel, memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român.

Imnul de stat este unul mobilizator, care i-a motivat și unit pe români, în momente cruciale ale istoriei și intonarea sa constituie, întotdeauna, un moment solemn și un motiv de mândrie”, a declarat Gigel Știrbu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular