AcasăBreviar parlamentarLa inițiativa deputatului Gigel Știrbu, Parlamentul a decis: 10 Mai – Ziua...

La inițiativa deputatului Gigel Știrbu, Parlamentul a decis: 10 Mai – Ziua Independenței Naționale a României!

De câțiva ani buni încoace, deputatul liberal Gigel Știrbu s-a străduit, prin inițiativele și propunerile parlamentare ca să readucă, în actualitate, cultura și istoria poporului român, fie prin reeditarea operelor marilor scriitori români (fapt aplaudat și de fostul președinte al Academiei Române, Eugen Simion), fie prin celebrarea unor date foarte importante care au statuat ființa noastră națională!

Recent, o inițiativă pe care domnia-sa a depus-o în urmă cu patru ani, cu privire la sărbătorirea Zilei de 10 Mai, ca Zi a Independenței Naționale a României, a prins contur. Despre ce este vorba, ne spune însuși d-l deputat Gigel Știrbu:

„După 4 ani de când am depus inițiativa legislativă privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenței Naționale a României, astăzi, a fost votat raportul favorabil din partea comisiilor pentru muncă și cultură pentru acest proiect, restabilindu-se astfel adevărul istoric. Între anii 1866 -1947, ziua de 10 mai era sărbătorită drept Zi Națională a României până când regimul comunist a denaturat faptul istoric și a anulat această celebrare, instaurând ulterior 23 august drept zi națională.

Mulțumesc Președintelui Academiei Române, domnul Acad. Ioan-Aurel Pop, pentru punctul de vedere elaborat prin care se certifică faptul că Independența României a fost proclamată public pe data de 10 mai, în anul 1877.”

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments