AcasăActualitateLa inițiativa prefectului Mario De Mezzo, 300 de copii de la liceele...

La inițiativa prefectului Mario De Mezzo, 300 de copii de la liceele și școlile din Municipiul Slatina l-au cunoscut astăzi pe ION. Primul consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială din lume…

La invitația prefectului de Olt, Mario de Mezzo, 300 de copii de la liceele și școlile din municipiul Slatina l-au cunoscut astăzi pe ION. Primul consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială din lume, o inovație românească validată de cele mai importante nume din domeniu la nivel global, a fost astăzi mai bine de 7 ore la Slatina, în Prefectură, unde a interacționat cu 300 de copii și 100 de adulți.

„A fost o zi spectaculoasă. Am văzut entuziasmul copiilor, curiozitatea lor, am fost surprins de întrebările lor foarte bune și încântat de zâmbetele complice. Sunt convins că dintre ei vom avea viitori inovatori în tehnologie, mai ales că nu ar fi primii tineri geniali în IT din Slatina și din județul Olt. Unul dintre aceștia este chiar în echipa lui ION și a fost un adevărat erou astăzi, dezvăluindu-le copiilor aceasta lume magică, ore în șir.

Mâine, ION merge prin județ, să cunoască alte câteva sute de copii minunați. Este un efort semnificativ pentru echipă, dar știu că merită oboseala și sacrificiile. Pentru ei, viitorul nostru, trebuie să facem totul. Sunt câțiva oameni care au făcut ziua de astăzi posibilă și le mulțumesc pentru asta. Știu că și pentru ei bucuria copiilor și oportunitatea de a vedea tehnologia viitorului sunt satisfacții imposibil de pus în cuvinte”, a declarat Mario de Mezzo, prefectul județului Olt.

ION este primul Consilier AI al Guvernului, care ajută românii să fie reprezentați mai eficient la nivel administrativ prin preluarea și raportarea mesajelor, dorințelor și problemelor acestora cu ajutorul inteligenței artificiale.

ION este o inițiativă tehnologică și de cercetare dezvoltată pro bono de către experți în inteligența artificială din România, în colaborare cu cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu. ION va reprezenta veriga lipsă a comunicării în timp real dintre cetățeni și guvernanți, un sistem care va folosi inteligența artificială pentru a capta rapid și automat părerile românilor de pretutindeni, pentru a-i ajuta să se facă auziți.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular