Marian Vasile, primarul comunei Studina, și-a sărbătorit, recent, chiar de Ziua Americii (iată cum s-au aliniat astrele în cazul său), ziua de naștere. Numele și profesionalismul său administrativ și politic au devenit și mai proeminente, în opinia publică a județului Olt, în momentul în care, simțind că PNL o ia pe… arătură, și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Olt. O decizie rațională și înțeleaptă, care a semnalizat dezastrul ce a urmat, apoi, în PNL, atât la nivel central și local, Marian Vasile dând startul, astfel, la o mișcare de nealiniere, aplaudată în rândurile electoratului de dreapta, precum și de alți foști liberali. Faptul că a refuzat cu fermitate oferta partidului-stat PSD, aceea de a-i oferi un carnet de partid roșu, i-a conturat lui Marian Vasile și mai mult prestigiul și personalitatea.
Suveranitatea pe care și-a asumat-o de bună voie și nesilit de nimeni i-a permis lui Marian Vasile să continue reforma administrativă a comunei pe care el o păstorește, cu demnitate, de 15 ani, Studina fiind una dintre cele mai evoluate localități ale Oltului, din punct de vedere administrativ.
Consecvența ideilor sale politice de dreapta l-a îndepărtat de PNL-ul devenit o anexă a PSD, însă i-a dat posibilitatea morală să-și ducă la capăt proiectele începute, să demareze altele și să rămână în ochii și conștiința electoratului, dar și a politicienilor cu onoare, ca un primar gospodar, vertical, care-și jertfește interesele personale în beneficiul comunității sale natale.
Străzi asfaltate, parc, școli modernizate, utilități etc, așa cum îi stă bine unei așezări din România europeană. Toate aceste realizări se datorează unei administrații coerente, de dreapta, în fruntea căreia se află, de ani buni, Marian Vasile, cel căruia echipa redacțională a Liniei Întâi îi urează cu sinceritate și simpatie … La Mulți Ani Fericiți, întru realizarea proiectelor și idealurilor sale.
Dumitru Sîrghie