AcasăPoliticaLa mulți ani, UNPR!

La mulți ani, UNPR!

20.000 de membri și susținători ai UNPR din toate colțurile țării s-au reunit vineri, 1 mai, în Piața Obor din București, pentru a sărbători împlinirea a cinci ani de la înființarea partidului. Cu aceeași determinare cu care UNPR s-a remarcat în tot acest timp, Oltul a participat la această manifestare cu peste 200 de persoane, printre care s-au numărat Pavel Belinski – vicepreședinte CJ Olt și vicepreședinte UNPR Olt; Emil Albotă – secretar de stat în Ministerul Educației și prim-vicepreședinte UNPR Olt; senator Teiu Păunescu; Cătălin Trifu – consilier județean, Steluța Dan – Inspector General Adjunct și președinte UNPR Slatina. La unison, s-a strigat: „La mulți ani, UNPR, La mulți ani, România!”

unpr bucurestiManifestarea a început cu discursurile președintelui UNPR – Gabriel Oprea, secretarul general al UNPR, primarul Sectorului 2 – Neculai Onțanu, președintele UNPR Olt – senatorul Ion Toma, președintele organizației de tineret – Cezar Stancu, deputații Gheorghe Emacu, Valeriu Steriu și Laurențiu Chirvăsuță, dar și primarul municipiului Baia Mare – Cătălin Cherecheș, urmate de un program artistic susținut de renumiți artiști români.

opreaGABRIEL OPREA:

Am câștigat toate bătăliile și nu am dat bir cu fugiții

În cuvântarea sa, președintele UNPR Gabriel Oprea a declarat că UNPR a reprezentat, în ultimii ani, un partener corect și loial, având ca prioritate dezvoltarea României. De asemenea, președintele UNPR a mai spus că, în 2016, partidul va avea un milion de membri:

„Am fost parteneri corecți și loiali și onoarea este pentru noi cel mai important blazon pe care trebuie să ni-l respectăm. S-a spus că suntem un partid de generali. Da, au dreptate, pentru că am câștigat toate bătăliile și nu am dat bir cu fugiții. Drumul nostru nu a fost ușor, a fost greu, am mers înainte și am trecut toate obstacolele. Nimeni nu ne-a dat ceva de-a gata, nu ne-a ajutat cu nimic și am devenit un partid important în România, care se ține de cuvânt. Suntem un partid construit în jurul interesului național. Stabilitatea politică și guvernamentală înseamnă interesul național. Proiectele noastre: taxa de solidaritate, taxarea marilor averi și votul de la 16 ani sunt de interes național. Sprijinim Guvernul Ponta, dar, în același timp, și pe președintele nostru, Klaus Iohannis”.

toma si opreaION TOMA:

Când spui UNPR în Oltenia, spui PUTERE

Președintele UNPR Olt, Ion Toma, a vorbit despre faptul că, pe parcursul acestor cinci ani, UNPR a reușit să atragă oameni valoroși, profesioniști, dar și oameni de rând, care, la fiecare tur de scrutin, indiferent de alegerile care aveau loc, au ales să pună ștampila pe UNPR, datorită membrilor care-l compun. Totodată, Ion Toma le-a mulțumit progresiștilor români pentru implicarea și sacrificiile pe care le-au făcut.

„Dragi prieteni, în urmă cu cinci ani, Gabriel Oprea, președintele nostru, lansa un proiect politic unic în România, un partid închinat interesului național, un partid dedicat promovării democrației sociale, care militează pentru reconstrucția pe principii sănătoase a statului de drept, o forță politică atașată valorilor naționale. În urmă cinci ani, am pornit împreună pe un drum anevoios, hotărâți să reușim să ne impunem ca un partid serios, alcătuit din profesioniști, oameni de cuvânt, care își asumă responsabilitatea de a construi temeinic proiecte durabile pentru România. Dacă la început eram o mână de oameni, iată că, astăzi, ne pregătim să primim în partid membrul cu numărul 1 milion. În urmă cu cinci ani, am început să schimbăm, pas cu pas, modul în care se face politică, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Privind retrospectiv, este lesne de constatat că România de azi e mai bună decât România de acum cinci ani, iar acest lucru se observă în toate regiunile țării, dar mai cu seama în Oltenia.

Dragi prieteni, numele UNPR nu a stârnit nicăieri mai multă emoție și nu a adus mai multe voturi decât în Oltenia. Nicăieri în România UNPR nu a însemnat mai mult decât pentru Oltenia. Când spui UNPR în Oltenia spui PUTERE, iar când spui Oltenia în UNPR spui VICTORIE! Dacă UNPR este putere, atunci și Oltenia este putere, pentru că Olteania înseamnă pasiune, forță și seriozitate! Dacă UNPR este puternic astăzi, atunci acest lucru se datorează și faptului că sute de mii de olteni ne-au dat votul și încrederea lor. Ne-au obligat să ne îndeplinim misiunea pe care ne-am asumat-o: de a asigura siguranța românilor și a lupta pentru interesul național!

UNPR este garanția că stânga va rămâne la putere în Oltenia, după 2016. Ca reprezentant al Olteniei, voi continua să construiesc generații noi de lideri politici, onești și competenți, care să câștige alegeri și să guverneze pentru oameni. Oltenia este o regiune bogată, este o regiune cu potențial economic și social și este o regiune care are nevoie și își dorește politicieni adevărați de stânga! Oltenia reprezintă baza de unde va pleca ofensiva UNPR, din anul 2016!

Acum cinci ani, se spunea că Oltenia este roșie, peste un an de zile, vreau să putem spune că Oltenia a rămas roșie: roșu – UNPR! Tot ceea ce a însemnat și înseamnă UNPR pentru Oltenia și pentru România nu se putea fără d-voastră, stimați colegi, care ați demonstrat că se poate face cu succes politică, in mod responsabil și că se pot câștiga alegeri cu demnitate și cu capul sus! Vă mulțumesc pentru munca depusă și pentru sacrificiile făcute! Dumnezeu să ne dea puterea de muncă necesară pentru a continua acest efort, și pentru a rămâne și în viitor stânca de care se reazemă România!”

Ionuț DUMITRESCU


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments