AcasăEditorialLavinia Șandru și ziua Bunei-Vestiri a românilor

Lavinia Șandru și ziua Bunei-Vestiri a românilor

De-a lungul vremii, am urmărit-o în taină, atât în postura sa de politician, dar și în cea de realizator TV. Despre calitatea ei de actriță (fiindcă asta e meseria ei de bază) n-aș putea să emit vreo părere, fiindcă nu am văzut-o pe scenă niciodată, iar despre meseriile sale terestre, acelea de soție și de mamă, n-aș vrea să mă pronunț, fiindcă nu e de… nasul meu.

Ca politician, Lavinia Șandru a dat măsura capacității sale în acea bătălie pe viață și pe moarte dusă de Traian Băsescu împotriva regimului totalitar al lui Adrian Năstase. Cu toate acestea, neavând o memorie limitată, așa cum au avut-o și o au mulți dintre foștii ei camarazi, Lavinia Șandru s-a detașat rapid de abuzurile pe care au început să le comită, la rându-le, Traian Băsescu și Partidul Democrat, ea intrând rapid în opoziție.

Cât de mult ar fi avut de câștigat, din punct de vedere material, dacă ar fi rămas atunci în solda PDL, nu e greu de ghicit, dragi cititori! Ce deducem de aici? Că nu e oportunistă, că are demnitate și că adevărul este una din sursele sale de existență.

lavinia sandru 581
Lavinia Șandru

În toată cariera sa politică, Lavinia Șandru s-a aflat într-o permanentă opoziție. Într-o Românie care nu-și mai simte acea doză minimă de contestație, ea a simțit schimbările bruște ale istoriei, acționând ca atare în interesul general.

Ca ziarist și om de televiziune, Lavinia Șandru este de admirat. Cunoaște istoria României, știe care este psihologia poporului român, având ea însăși noțiuni teoretice temeinice de psihologie, filosofie, morală, artă și cultură. Sentimentul ei național este cu atât mai pregnant cu cât ideile sale sunt mai europene. Grație acestor rare calități, Lavinia Șandru a depistat relativ repede ipocrizia și impostura guvernului Ponta, precum și democrația originală practicată de un PSD primitiv, scăpat din grilele veterinare ale lui Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Ca realizator TV, actrița din Târgu-Mureș nu flatează sub nicio formă generația de prostănaci, în fruntea căreia se află Victor Ponta, demascând întunericul pe care îl lasă zilnic în urma sa această alianță de complici (PSD-PC- UNPR-UDMR), alianță pregătită, din nou, să jefuiască votul românilor, acum, în preajma alegerilor europarlamentare.

Prin prestația ei jurnalistică, Lavinia provoacă realitatea românească la regenerare, așteptând, ca și noi, ziua Bunei-Vestiri a tuturor românilor, contracarând, cu rafinament și profesionalism, urletele scelerate care străbat eterul din studiourile Antenei 3, acolo unde colcăie lăcomia și prostia de viață joasă ale lui Gâdea, Ciuvică și Badea…

Într-un areal mlăștinos cu mulți ziariști lipsiți de cultură, de patriotism și cumpărați de-a pururi de stăpânii lor, Lavinia Șandru reușește să se miște cu demnitate pe o piață liberă a ideilor (numesc aici Realitatea TV), angajând, în emisiunile sale, speranța și spunând lucrurilor pe nume. Performanțe pe care puțini ziariști din România și le pot permite în această nouă “eră a ticăloșilor”.

Așadar, în calitatea ei de politician Lavinia s-a poziționat într-o perpetuă opoziție, fiind de partea forțelor progresiste. Ca ziarist, ea se află în ordinea lumii, statutul său social neîmpiedicând-o să vadă ceea ce toți românii de bună-credință văd: faptul că, sub dictatura PSD, România a devenit o țară ieftină, scoasă la vânzare de șobolanii roșii ai lui Victor Ponta. Amin!

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular