AcasăOra SatuluiLe mulțumesc, în primul rând, tuturor celor mulți care au crezut în...

Le mulțumesc, în primul rând, tuturor celor mulți care au crezut în mine!, a declarat Marius Aliman, primarul ales al comunei Deveselu

D-le Aliman, ați câștigat, fără drept de apel, fotoliul Primăriei Deveselu… Spiritul tatălui dvs. vă urmărește… Care este, de fapt, secretul acestei victorii?

În urma alegerilor din 9 iunie 2024, am câștigat mandatul de primar și, ce este onorant, am câștigat încrederea oamenilor. Acest sentiment îmi dă putere și mă obligă să nu-i dezamăgesc!

Tatălui meu, care a plecat mult prea devreme și într-un mod neașteptat, i-a păsat enorm de oameni. Și-a dorit să le creeze confort. Prin plecarea sa, a lăsat fără voie, lucruri, proiecte neterminate și, de aceea, consider că este de datoria mea, să duc munca sa mai departe. Așa i-am promis și așa am să fac!

Așa le-am promis și locuitorilor comunei Deveselu și mă voi ține de cuvânt!

Am început printr-o campanie electorală demnă și constructivă. Am avut tăria să fac față multor insulte. Voi continua printr-o administrație publică funcțională, care să asigure o platformă robustă pentru dezvoltarea localității și care să ofere servicii de înaltă calitate cetățenilor comunei noastre.

Îmi doresc ca printr-o atitudine sănătoasă, proactivă, să devin nu primarul localității, ci prietenul locuitorilor. Primăria va fi locul unde locuitorii comunei nu vor veni cu sfială, ci cu siguranța că vor fi ascultați și sprijiniți să-și depășească problemele. Avem cu toții nevoie să creștem și să ne simțim capabili să înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru. Numai așa putem să dăm un sens reușitei.

În concluzie, nu este vorba de niciun secret, ci de credința că pot să ajut, să învăț pe parcurs de la orice om, să fac totul cât mai bine, așa încât să contribui la bunăstarea oamenilor și la dezvoltarea localității.

Care va fi configurația politică a Consiliului Local Deveselu și ce alianțe interne v-ar avantaja, pentru a vă impune, cu succes, proiectele anunțate în campania electorală?

În urma scrutinului electoral, de curând încheiat, Consiliul Local al comunei Deveselu, va avea 13 consilieri locali, din care 7 sunt consilieri din partea PSD, 5 din partea PNL și un consilier local din partea AUR. Altfel spus, PSD are majoritatea în Consiliul local. Cu siguranță, proiectele de hotărâre ce vor fi inițiate și care vor viza dezvoltarea localității vor fi susținute de toți consilierii, care au suficientă maturitate să susțină dezvoltarea localității. Sunt convins de acest lucru!

Care vor fi primele măsuri administrative pe care le veți lua și care este politica dvs. și a echipei dvs. în privința accesării fondurilor europene, atât cele în beneficiul administrației locale, cât și al fermierilor din comuna dvs.?

Deja am început primele măsuri administrative, dacă pot spune astfel, prin desfășurarea de activități de igienizare a localității, cu ajutorul cetățenilor care s-au oferit voluntar. Am început prin cosirea vegetației în exces, vegetație care a dat o imagine neîngrijită a localității. Am hotărât, însă, ca, în această perioadă caniculară, să ne oprim, pentru ca, imediat ce timpul se va răcori, să reluam aceste activități.

Am avut deja câteva întâlniri cu reprezentanți ai unor entități, care s-au arătat interesate de inițiativa mea de a construi trei locuri de joacă sigure pentru copii, în cele doua sate Deveselu, Comanca și în Cartierul Aviatorilor.

În altă ordine de idei, o măsură primordială a începutului de mandat, consider că este reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, unde am constatat că există probleme. De asemenea, sistemul de alimentare cu gaze este un alt punct de interes maxim al începutului meu de mandat. Sunt chestiuni care-mi stârnesc un interes deosebit și pentru care am început deja să mă informez, așa încât să am un punct de pornire, odată cu investirea mea în funcție.

În ceea ce privește accesarea de fonduri nerambursabile, consider ca orice program ne poate oferi oportunități imense pentru dezvoltarea unei localități, de aceea acesta va fi un domeniu de maxim interes pentru administrația primarului Marius Aliman.

Ce veți face în privința Culturii și a Educației, având în vedere perpetuarea tradițiilor în localitatea dvs. natală?

Tradițiile locale reprezintă o dovadă grăitoare a străvechii unități culturale a poporului român, de aceea consider că partea, poate cea mai importantă, a perpetuării și păstrării tradițiilor populare sunt copiii care trebuie valorificați și implicați în conservarea și promovarea folclorului autohton. Îmi doresc, astfel, să readuc în actualitate ,,Ziua  comunei”, zi în care să ne bucurăm de tradițiile locale, de portul popular și de muzica noastră… atât de frumoase!

Cultura și ca extensie a acesteia – educația, sunt esențe ale dezvoltării sănătoase a comportamentului nostru, a dezvoltării sentimentelor de bunătate, de caritate, de toleranță, de respect, de demnitate și personalizare a propriei persoane. De aceea, pentru mine va fi prioritară promovarea culturii și educației sănătoase în orice domeniu, fie că vorbim de școală, de spiritul civic sau de implicarea în viața comunității.

Cum se văd, de la Deveselu, disensiunile de la Centru, dintre PSD și PNL, în privința datei alegerilor prezidențiale și parlamentare?

Recunosc sincer că m-am axat în această perioadă pe partea locală, însă, ca și acum, și în viitor voi susține doctrina partidului pe care-l reprezint – PSD, convins fiind că viitorul Președinte al României, va fi reprezentantul desemnat de PSD. În ceea ce privește data alegerilor prezidențiale și parlamentare, cu siguranță aceasta va fi stabilită în concordanță cu aspecte concrete, corecte, așa încât rezultatele să fie în beneficiul României.

Ce mesaj aveți către locuitorii comunei dvs., atât pentru cei care v-au votat, dar, mai ales, pentru cei care au votat cu adversarul dvs.?

Le mulțumesc, în primul rând, tuturor celor mulți, care au crezut în mine. Sunt onorat și recunoscător, si-i asigur că nu au greșit făcând acest gest.

Le mulțumesc, chiar dacă sună clișeic, și celor care au avut altă opțiune. Suntem diferiți și avem idealuri diferite. Important este să facem cu toții echipă și cu siguranță rezultatele bune nu vor întârzia să apară. Cu siguranță, vom ajunge într-un final la numitorul comun și, peste patru ani, vor decide fără nicio rezervă să-mi fie alături.

A consemnat Dumitru Sîrghie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments