AcasăPoliticaLe transmit celor din PSD Olt să nu se gândească vreun moment...

Le transmit celor din PSD Olt să nu se gândească vreun moment că vor câștiga Primăria Scornicești în 2016

Domnule Ion Moisescu sunteți mulțumit de cum decurge activitatea în Organizația PNL Olt? Ce-i lipsește acestei organizații în momentul de față?

În Organizația PNL Olt se muncește foarte mult, chiar dacă mai avem destul timp până la alegerile locale. Sunt plăcut impresionat de elanul cu care se aduc noi membrii, îngroșându-se astfel rândurile liberalismului oltean. Dacă ar fi să vorbesc despre un minus pe care îl avem în momentul de față, aș menționa câteva localități unde nu am reușit încă să formăm organizații puternice. Este vorba de aproximativ zece comune din județ printre care se numără și Tufeni, Topana, Redea, Oboga și Bârza. Deocamdată căutăm soluții pentru a îmbunătăți situația cu care ne confruntăm în aceste zone. Eu cred că până în toamnă problema va fi rezolvată.

moisescu pnlDe ce există în PNL Olt această tăcere suspectă, având în vedere starea de degringoladă din PSD Olt?

Sincer să fiu, mie nu mi se pare că în acest moment PSD-ul trece printr-un moment de degringoladă, sunt puțin zdruncinați de ultimele evenimente. Problemele cu legea ale unor membri din PSD Olt sunt cunoscute atât la nivel local cât și național. Nu ne putem pronunța noi înaintea justiției. Momentan PNL Olt pregătește strategia de viitor, e o perioadă mai liniștită, diferită față de cea de campanie sau precampanie.

Răspundeți direct de Organizația PNL Scornicești. Care este situația de acolo în momentul de față, având în vedere demiterea primarului Cătălin Davidescu?

Domnul primar Cătălin Davidescu a atacat în instanță ordinul prefectului și, sincer să fiu, eu sunt optimist cu privire la răspunsul pe care îl va primi din partea justiției.

De asemenea, pot să vă spun că Organizația PNL Scornicești este mai puternică și mai unită ca oricând. De la această organizație nu a plecat niciun consilier, niciun membru, cu excepția celor care mers la muncă în străinătate, ba chiar pot spune că ne-am întărit forțele, odată cu venirea colegilor de la PDL.

Avem un tonus destul de bun, motiv pentru care vreau să le transmit celor din PSD Olt să nu se gândească vreun moment că vor câștiga Primăria Scornicești în 2016.

Aveți încredere că administrația publică locală din Slatina funcționează bine, așa cum asigură reprezentanții Primăriei Municipiului Slatina?

Nu cunosc în amănunt ceea ce se petrece în această perioadă în zona administrației locale din Slatina. Însă, din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei din partid, cei care sunt și consilieri locali, am înțeles să au fost ceva probleme legate de unele hotărâri de CL, care au fost votate în dezacord cu legislația în vigoare.

Poate PNL Olt să dea următorul primar al Slatinei? Pe cine mizați?

Consider că PNL are prima șansă în bătălia electorală din 2016 de la Slatina. Așa cum am spus la începutul acestui interviu, se lucrează intens în organizația PNL Olt, dar mai ales la Slatina. Rezultatul muncii noastre se va vedea la alegerile locale de anul viitor.

Deocamdată nu există o persoană pe care mizăm ca potențial candidat, lista este deschisă și se poate înscrie orice membru din partid care întrunește condițiile impuse de lege. Bineînțeles că se vor efectua sondaje de opinie, studii sociologice, în urma cărora candidatul care se va detașa va fi și cel desemnat de PNL.

În accepțiunea mea, candidatul ideal la Primăria Slatina trebuie să fie în primul rând un bun liberal. De asemenea, este important să fie un om de caracter, care să știe să formeze și să țină unită o echipă, să fie un bun întreprinzător și, nu în ultimul rând, să fie un om care să nu uite de unde a plecat, să nu-l schimbe funcția.

Ce politician din România v-a atras în mod deosebit atenția de-a lungul vremii?

Pot spune că mi-a plăcut și-mi place Ludovic Orban. Recunosc că unul dintre motivele pentru care îl admir este apartenența politică, însă, totodată, este un om capabil și modest. Indiferent de funcțiile pe care le-a ocupat de-a lungul timpului a știut să fie aproape de oameni, nu și-a uitat și nu și-a trădat vreodată prietenii.

Pe cine admirați la ora actuală din spațiul politic autohton?

Sincer să fiu nu admir în mod deosebit niciun politician din Olt. Pot însă să recunosc că sunt câțiva care s-au remarcat și l-aș menționa aici pe Florin Iordache, căruia nu mă feresc să-i recunosc meritele, chiar dacă face parte dintr-o altă formațiune politică.

Domnul Florin Iordache este un parlamentar „de meserie”, care acolo unde a fost și-a făcut bine treaba. Aș fi vorbit de președintele PNL Olt, domnul Gigel Știrbu, însă nu vreau să se creadă că sunt părtinitor. De asemenea, apreciez câțiva primari din județ care și-au făcut treaba foarte bine din fotoliul de primar, chiar dacă nu au primit întotdeauna suficienți bani de la Guvernul României.

Este vorba despre domnul Ion Ciocan de la Osica de Sus, domnul Savu Ciocârlan de la Slătioara și de asemenea, îl apreciez foarte mult pe domnul Ion Spiridon de la Urzica, din mai multe puncte de vedere.

În primul rând îl apreciez ca primar, pentru că a realizat multe proiecte importante pentru comunitatea din Urzica, dar și pentru faptul că a rezistat asalturilor politice din preajma alegerilor prezidențiale, când presiunile asupra lui au fost fantastice, însă nu a cedat așa cum au făcut alți colegi de-ai dumnealui.

Natașa Grigorescu


1 COMENTARIU

  1. La Scornicesti lumea vă va pedepsi ptr ca nu ați făcut nimic. Rușine sa va fie !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments