AcasăActualitateLegat de protestul «spontan» al transportatorilor, la care s-au alăturat și câțiva...

Legat de protestul «spontan» al transportatorilor, la care s-au alăturat și câțiva fermieri, nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest!, a declarat Florin Barbu – Ministrul Agriculturii

Despre alăturarea fermierilor la protestul transportatorilor, Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că problemele ridicate de aceștia nu se îndreaptă către Ministerul Agriculturii. Săptămâna viitoare, convocase, deja, o întâlnire cu asociațiile și federațiile agricole, pentru a le prezenta programele pregătite pentru anul 2024, dar și pentru a-i asigura de faptul că toți fermierii vor primi că subvențiile la timp.

„Legat de protestul «spontan» al transportatorilor, la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la Ministerul Agriculturii, nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest.

Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere. Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini, să găsim, împreună, o rezolvare.

Am stabilit, deja, o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an. Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest. Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!

Subvenția la motorină se va acorda, în continuare, la valoarea maximă posibilă. Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.

Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit, pe rețelele sociale, de un partid politic. Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească, pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus, în sondaje. Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție, pentru agricultura românească, în ultimii patru ani.

Ca întotdeauna, ușa Ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini! Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun, atât pentru România, cât și pentru fermierii români!”, a declarat Florin Barbu.

Ginel Petre

- Advertisment -

Most Popular