AcasăActualitateLegea parcurilor industriale, un proiect necesar și pentru județul Olt

Legea parcurilor industriale, un proiect necesar și pentru județul Olt

 Unul din proiectele de lege aflate în dezbaterea Senatului României este Proiectul de Lege privind Parcurile Industriale. Inițiativa acestui demers îi aparține domnului senator Ilie Sârbu, liderul grupului social-democrat din Senatul României.

Demersul este susținut de o parte din membrii grupului parlamentar ai Partidului Social Democrat, printre care se regăsește și senatorul Darius Bogdan Vâlcov – coinițiator.

În cuprinsul acestui proiect sunt inserate o seamă de facilități, menite să creeze un cadru atractiv pentru investitori. Acest proiect de lege urmărește reglementarea regimului juridic de constituire, organizare și funcționare a parcurilor industriale, într-un singur act normativ.

valcovScopul acestuia este: stimularea investițiilor directe, autohtone și străine, în industrie, servicii, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, cât și dezvoltarea regională, prin susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Mai mult, tot potrivit acestei inițiative, se susține crearea de noi locuri de muncă, atractive, atât pentru angajați cât și pentru angajatori.

În opinia președintelui Comisiei pentru Administrație, Organizarea Teritoriului și Protecția Mediului, domnul senator Darius Bogdan Vâlcov, această inițiativă, dacă va deveni lege în timp util, va avea, la nivelul județului Olt, un impact mare asupra investițiilor străine, cât și în ceea ce privește atragerea de fonduri europene de către unitățile administrativ-teritoriale, cu disponibilitate în sensul înființării de parcuri industriale.

„În municipiul Slatina, în zona de ieșire spre Milcov, platforma industrială de est oferă posibilitatea înființării unui parc industrial. Și în municipiul Caracal există oportunități reale pentru constituirea unor astfel de zone protejate de un cadru legislativ, corect și flexibil. Îmi exprim dorința ca și celelalte autorități din județ, cum ar fi cele din Balș și Drăgănești, și nu numai, să ia spre analiză oportunitatea realizării de parcuri industriale”.

Președintele Comisiei pentru Administrație, Organizarea Teritoriului și Protecția Mediului, senatorul Darius Bogdan Vâlcov a remis elemente din acest proiect de lege autorităților locale și județene din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, pentru a fi analizate de către decidenții în cauză și așteaptă pozițiile acestora.

Biroul de Presă al
Senatorului Darius Bogdan Vâlcov,
Președinte al Comisiei pentru Administrație,
Organizarea Teritoriului și Protecția Mediului


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments