AcasăOra SatuluiLegumicultorii din Strejești și din comunele învecinate vor beneficia de un sistem...

Legumicultorii din Strejești și din comunele învecinate vor beneficia de un sistem modern de irigații

Lipsa irigațiilor în județul Olt și peste tot în țară este o problemă care se află mereu în actualitate, dar pentru rezolvarea căreia se fac foarte puține lucruri. În încercarea de a rezolva această problemă stringentă cu care se confruntă România, Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a inițiat un pachet de măsuri fără precedent pentru diminuarea efectelor secetei, între care, ca punct de plecare, se află urgentarea investițiilor în sistemul de irigații… Din păcate, necesarul de investiții în irigații depășește un miliard de euro, bani pe care bugetul de stat nu și-i permite.

viceprimar strejestiIată, totuși, că în județ ul Olt, comuna Strejești, împreună cu câteva comune învecinate, a demarat un proiect de modernizare a sistemelor de irigații, proiect a cărui valoare se ridică la 2 milioane de euro. Un proiect lăudabil, despre care ne-a vorbit Ion Daviduică, viceprimarul comunei Strejești

Investiția aceasta implică modernizarea celor două stații și se ridică la 2 milioane de euro, câte un milion pentru fiecare. Aceste două stații asigură irigațiile pentru peste 2 000 de ha.”

Ca să cumperi un kilogram de roșii cu 50 de bani, e bătaie de joc

Tot viceprimarul IonDaviduică se plânge de prețul foarte mic al legumelor, având în vedere că majoritatea locuitorilor din Strejești fac legumicultură și muncesc din greu pentru a realiza o cultură cât mai bogată și de calitate, iar prețul nu este pe măsura muncii oamenilor.

„Sperăm să facem și noi piața de legume jos, lângă sala de sport. E important acest lucru, pentru concetățenii noștri. Ne pare rău că legumele sunt foarte ieftine. Ca să cumperi un kilogram de roșii cu 50 de bani, e bătaie de joc. 

rosiiCetățenii noștri se duc la Cluj și vând kilogramul cu 1 leu.Păi mai bine îl dai aici cu  70 de bani și nu mai faci atâta cheltuială.”

Asfaltarea drumului agricol – prioritate pentru Primăria Strejești

Autoritățile din Strejești, conduse de către primarul Constantin Vizantie, au în vedere încă o lucrare importantă pentru legumicultorii localității. Despre aceasta ne vorbește tot d-l  viceprimar

„Mai avem încă o lucrare pe care o vom  demara cât de curând: este vorba despre asfaltarea drumului agricol care străbate marginea comunei, cel care face legătura între Grădinari și Strejeștii de Jos. Un drum pe o lungime de 6 km de care vor beneficia oamenii care lucrează terenul agricol și legumicol în partea satului Mamora și a comunei Grădinari.”

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments