AcasăLa ordinea zileiLeonid Moisiu caută acum să se răzbune pe fosta soție

Leonid Moisiu caută acum să se răzbune pe fosta soție

Cu instrumentele puse la dispoziție de funcția pe care o ocupă în cadrul Primăriei Slatina, Leonid Moisiu nu are cum să piardă războiul personal cu fosta soție, funcționarul public Monica Meleru. În cazul dat, Monica Meleru este victimă sigură, iar fiica acesteia, Olimpia Moisiu, o victimă colaterală!

Prefect al județului Olt în perioada octombrie 2009-mai 2012, la propunerea lui Darius Vâlcov, Leonid-Augustin Moisiu ocupă în prezent funcția de director executiv la Primăria Slatina. În această instituție publică, Leonid Moisiu activează încă din anul 1994, an în care era luat de la ELECTROCARBON S.A. și adus în Primăria Slatina chiar de Gheorghe Păunescu, fostul edil al Slatinei, pe funcția de șef Birou Informatică, Personal, Salarizare.

leonid moisiuLa ora actuală, Leonid Moisiu este directorul executiv al Direcției Management, Resurse Umane, Funcții Publice din cadrul  Primăriei municipiului Slatina, postură care îi conferă acestuia o rază largă de acțiune, dar și un rol important pe lângă actualul primar. Este știut faptul că Primăria Slatina are cea mai mică grilă de salarizare dintre toate primăriile orașelor   reședințe de județ din țară, în condițiile în care Slatina are un buget mult mai generos în comparație cu alte orașe. Afectați de programul de salarizare de la Primăria Slatina nu sunt numai funcționarii primăriei, ci și polițiștii comunitari. În prezent, în absența unui statut special, comunitarii sunt încadrați tot la rubrica funcționari, încadrare care le aduce acestora venituri mici în buzunare, adică un salariu net lunar în sumă de 600 sau de 700 lei. În loc să se preocupe de creșterea nivelului de trai al oamenilor din Primăria Slatina, Leonid-Augustin Moisiu pare preocupat mai mult să se războiască cu fosta soție.

S-au umflat mușchii pe el!

Funcționarul public Monica Meleru trăiește acum o mare dramă, însă nu drama despărțirii de Leonid Moisiu, ci drama pierderii locului de muncă de la Primăria Slatina, eveniment produs cu largul concurs al fostului ei soț. De profesie contabil, în perioada anilor 1990-1996, Monica Meleru a activat la fosta Întreprindere de Industrie Locală ,,Oltul” din municipiul Slatina. Din 1996 și până în prezent, Monica Meleru a avut cartea de muncă la Primăria Slatina, ocupând până în 2007 funcția de  administrator piețe și târguri, apoi pe cea de specialist în relații publice la Direcția de Patrimoniu Slatina, funcție ocupată până în anul 2010, an în care, din cauza schimbărilor majore survenite la D.A.D.P.P Slatina, Monica Meleru este transferată la Serviciul Registratură din cadrul primăriei. În anul 2012, urmare a dispoziției nr.951 date de primarul municipiului Slatina, Monica Meleru avea să își piardă locul de muncă, o slujbă care ani buni îi asigurase un venit sigur pentru întreținerea fetei pe care, după divorțul de Leonid Moisiu, Monica Meleru o îngrijește de una singură. Se pare că la vremea respectivă, în decizia luată, fostul primar ar fi fost puternic influențat de directorul executiv Leonid Moisiu, persoană care n-a putut să înghită și să treacă ușor peste faptul că în acel an, 2012, fosta soție l-a dat în judecată pentru mărirea pensiei de întreținere, instanța dând câștig de cauză Monicăi Meleru, obligându-l pe Leonid Moisiu să plătească o pensie lunară de întreținere de la 121,8 lei lună la o sumă mai mare, calculată la o cotă procent de 25 la sută din venitul lunar realizat, procent care avea să schimbe complet datele problemei. Cum era de așteptat, Monica Meleru a contestat la instanța de contencios administrativ dispoziția emisă de primarul Slatinei, Tribunalul Olt dându-i câștig de cauză în data de 01.07.2013, prin Hotărârea 2333/2013, fostei soții a lui Leonid Moisiu. Cu toate acestea, directorul executiv Moisiu n-a luat act de această hotărâre, refuzând să o repună imediat  în drepturi pe fosta lui soție, sub pretextul că hotărârea judecătorească nu este definitivă, aceasta fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

Dacă fosta soție Leonid Moisiu are interzis la Primăria Slatina nu același lucru s-ar spune și în cazul altor doamne. De pildă, Elenei Iliuță, soția celebrului om de afaceri care a pus mâna aproape gratis pe Cimitirul Strehareț, prin firma ECUMENIC FUNERAR S.A., i s-a aprobat să lipsească doi ani de zile de la serviciu pentru a merge în străinătate să facă bani. O altă doamnă protejată este și Floriana Costache, cândva secretară sub Ana Anghel. Pentru un loc călduț și lipsit de griji, doamna respectivă a fost pripășită tot pe la Serviciul Registratură.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments