AcasăActualitateLet’s Do It, Danube!

Let’s Do It, Danube!

În cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!” se implică, anul acesta, și Administrația Națională a Apelor Române. Astfel, devine partener strategic al proiectului „Let’s Do It, Danube!”, eveniment care se va concretiza în curățarea malurilor Dunării, chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014. Proiectul cuprinde o campanie de educație, care a început, deja, în școlile din județele dunărene, precum și curățarea propriu-zisă. Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Prima etapă a proiectului a început, în data de 7 aprilie 2014, în cadrul programului „Școala altfel”, printr-o amplă campanie de educație non-formală, privind ecologia și protejarea mediului și a apelor și va continua, până la terminarea anului educațional.

sga logo proiect„Am fost încântați să aflăm de inițiativa echipei de tineri din cadrul «Let’s Do It, Romania!» de a începe  proiectul «Let’s Do It, Danube!». Se știe că existența umanității depinde de factorul numit «apă». Fără apă nu există viață și, ca orice resursă, ea este epuizabilă și nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conștientizare a fiecărui cetățean în parte de a păstra, conserva și proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar și asupra rolului acesteia în susținerea ecosistemelor și a vieții umane ”, a declarat  dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administrației Naționale „Apele Române”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments