AcasăEvenimentLiberalii au plantat câteva mii de puieți

Liberalii au plantat câteva mii de puieți

Organizația Națiunilor Unite a declarat, în anul 2013,  ziua de 21 martie – Ziua Internațională a Pădurii,  pentru o mai bună conștientizare a societății privind rolul și importanța pădurilor în viața de zi cu zi.

Înțelegând, pe deplin, importanța pădurilor pentru viața noastră, liberalii din Olt au ținut să sărbătorească ziua de 21 martie prin plantarea câtorva mii de puieți de tei, frasin și salcâm.

tineri liberali plantare pomiLa această acțiune lăudabilă au participat câteva zeci de membri liberali din Slatina și din alte șapte organizații locale: Crâmpoia, Scornicești, Piatra-Olt, Caracal, Leleasca, Perieți și Corabia.

Acțiunea de la Slatina a fost coordonată de copreședinții PNL Slatina Gheorghe Moise și Sorin Brătoi și s-a desfășurat în pădurea Strehareți. Peste 400 de puieți s-au plantat și în comuna Crâmpoia, acțiunea de aici fiind coordonată de Ionel Mirea – primarul comunei și Siminica Mirea – copreședinte PNL Olt.siminica mirea plantare pomi

Alături de Ionel și Siminica Mirea, la Crâmpoia, au fost și tinerii liberali, împreună cu președintele lor, Marian Călin, care a avut amabilitatea de a ne spune câteva cuvinte despre acest eveniment:

„Pădurile joacă un rol-cheie în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice și contribuie la menținerea echilibrul de oxigen, de dioxid de carbon și a umidității din aer. Totuși, în ciuda tuturor acestor beneficii ecologice, economice, sociale și de sănătate, distrugem o mare parte a pădurilor de care avem nevoie pentru a supraviețui. Defrișările la nivel mondial continuă într-un ritm alarmant. 13 milioane de hectare de pădure sunt distruse anual.

Noi am înțeles importanța pădurii, tocmai acesta fiind și motivul pentru care zeci de membri liberali de la Slatina și din alte șapte organizații locale au plantat mii de puieți.”

Ionuț Dumitrescu

siminica si ionel mirea si preot crampoia

plantare pomi crampoia pnl

plantare pomi crampoia

plantare pomi slatina pnl

pnl plantare pomi slatina

- Advertisment -

Most Popular