AcasăLa ordinea săptămâniiLiberalul Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ va candida la funcția de primar...

Liberalul Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ va candida la funcția de primar al orașului Drăgănești-Olt

 Ca fiu al localității Drăgănești-Olt, veche vatră de cultură și civilizație, Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ s-a remarcat, în primul rând, prin respectul pe care l-a avut și îl are față de semenii săi. Apoi, ca viceprimar liberal al orașului Drăgănești-Olt, domnia-sa a dat și dă dovadă de profesionalism, de echilibru și, mai ales, de disponibilitate pentru rezolvarea problemelor cetățenești.

Profesionalismul de care dă dovadă în administrația publică (atâta cât cuprinde fișa postului său de viceprimar) este dublat de profesionalismul de care dispune în activitatea sa privată. Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ conduce, în asociere cu un fost coleg de serviciu, o asociație agricolă, cu circa 800 de hectare de pământ arendat, asociație dotată cu  utilaje moderne, care a creat 12 locuri de muncă și în care se înscriu din ce în ce mai mulți drăgăneșteni, mulțumiți de cantitatea de produse agricole pe care o primesc, în funcție de suprafața arendată, cât și de serviciile ireproșabile pe care le prestează.

marian tudorica draganesti marus„Drăgăneștiul este o zonă eminamente agricolă. Eu și asociatul meu am plecat la drum cu un tractor și, iată, astăzi am ajuns ca să avem utilaje performante, de ultimă tehnologie, cu aer condiționat și cu senzori. Am început în 1997 și, iată-ne, în 2015, dispuși să investim în continuare, pentru a crea noi locuri de muncă în agricultură și pentru a lucra pământul concetățenilor noștri, într-un mod cât se poate de cinstit și de profesional, în așa fel încât să fie mulțumiți de roadele pământului lor, pe care și l-au recăpătat la Revoluție și – de ce nu? – să fim și noi mulțumiți, noi cei care am riscat și am investit și n-am lăsat pârloagă pământurile oamenilor, ca să crească pe ele mărăcinii și pălămida.

Trebuie să fac precizarea că asociația  noastră agricolă lucrează pământul în arendă al oamenilor din Drăgănești, dar și din comunele limitrofe. Chiar dacă anul agricol a fost mai prost, noi le-am dat oamenilor, întotdeauna, ceea ce le-am promis. Nu le-am înjumătățit niciodată cantitatea promisă.

De fapt, ca liberal, eu sunt conștient că adevărații oameni de afaceri stau la baza creșterii economice a României. Rolul social al oamenilor de afaceri, mai ales în zonele preponderent rurale, precum cele din Câmpia Boianului, este extrem de important pentru comunitate!”, a declarat, pentru săptămânalul Linia Întâi, viceprimarul Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ.

ESTE DRĂGĂNEȘTEAN GET-BEGET ȘI L-A AVUT DIRIGINTE PE CELEBRUL PROFESOR, ARTIST ȘI MUZEOGRAF TRAIAN ZORZOLIU

Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ s-a născut în anul 1971, la Drăgănești-Olt. aici și-a desăvârșit cei 7 ani de-acasă și aici a terminat școala primară și gimnazială, având ca diriginte pe celebrul profesor, artist și muzeograf Traian Zorzoliu.

Până să dețină funcția de viceprimar, girat de PNL, el a lucrat la CEZ Slatina, cale de 22 de ani, ca inginer energetic. Îl cunosc toți oamenii din Drăgănești-Olt, iar el poate să-i strige pe nume, într-un procent de 70% pe fiecare dintre ei.

Pe Traian Zorzoliu l-a prețuit, atât cât i-a fost acestuia elev, în clasele de gimnaziu, dar și ulterior, atât în calitate de cetățean al Drăgăneștilor, care-și respectă valorile locale, cât și ca viceprimar, care știe să lucreze în interesul cultural al localității sale.

„Pe dirigintele meu, Traian Zorzoliu, l-am prețuit așa cum se cuvine, încă din timpul școlii, de când eram elev în uniformă bleumarin și cămașă cu pătrățele. Am învățat multe de la dânsul, pentru faptul că, pe lângă harul artistic nativ pe care-l avea, dumnealui era și un om foarte înțelept. L-am ajutat cât am putut la conceperea muzeului care, astăzi, îi poartă numele.

L-am ajutat și cu acel proiect privind cetatea dacică, pe cale privată, și nu, neapărat, în calitatea mea de viceprimar. Cetatea dacică a fost ultimul lui mare vis și așteptăm ca onor Consiliul Județean Olt să aloce sumele necesare pentru finalizarea acestuia. Sperăm ca domnii de la CJ Olt să nu-și ia vorba înapoi!”, a continuat Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ.

ȘI LA BINE, DAR ȘI LA MAI PUȚIN BINE, VOI MERGE CU PNL

L-am întrebat pe Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ de ce și-a ales PNL. Răspunsul său a fost chiar al unui liberal veritabil:

„Clasa politică trebuie să fie formată din  oameni independenți economic și realizați profesional, de oameni care stau pe picioarele lor. Avem nevoie de spirit de inițiativă, de îndrăzneală, de oameni liberi care nu depind de veniturile asigurate din fonduri bugetare. Ori astfel de oameni se găsesc, cu adevărat, doar în zone liberale. Socialiștii împart ceea ce produc liberalii. Și nu mă refer, neapărat, la liberalii cu adeziune, ci la acei oameni independenți, care-și plătesc cinstit dările la stat, care au angajați și care produc plusvaloare. Orice protecție socială eficientă nu se poate realiza decât prin asumarea rolului social al firmelor private mari, mijlocii și mici, fiindcă ele produc resursele necesare. Satul nu face decât să redistribuie ceea ce produc alții.

De aceea, am ales PNL și chiar nu aș putea să plec la alt partid niciodată. Sunt membru din 2001 și voi merge cu PNL și la bine, dar și la mai puțin bine! Deși știu că traseismul politic este la modă!”

CEL MAI BUN SĂ CÂȘTIGE

L-am întrebat pe d-l viceprimar în ce relații se află cu primarul în exercițiu, Pantelie Rotaru, și dacă PSD exercită asupra lui anumite presiuni, având în vedere popularitatea sa și faptul că intenționează să candideze la Primăria Orașului Drăgănești-Olt.

Liberal în cuget și-n simțiri, Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ ne-a răspuns:

„Trăim într-un context politic în care PSD a dominat și mai domină încă scena politică din județ. Dar, ca orice colos, la un moment dat, PSD Olt a început să scârțâie. Scârțâie bine, iar eu vă spun, cu mâna pe inimă, că nu am avut nicio presiune din parte PSD.

Cu primarul Pantelie Rotaru am avut și am o relație instituțională bună. Nu mi-a pus piedică niciodată în activitatea pe care o conduc. Am colaborat bine și nu pot să arunc cu noroi în obrazul unui om care nu mă deranjează. Iar eu nu voi candida împotriva dumnealui, ci în favoarea comunității, în special, și apoi în favoarea liberalismului, care trebuie să câștige și pe aceste meleaguri.

Avem experiența alegerilor prezidențiale, iar acum e rândul nostru ca să-i dăm președintelui Iohannis un guvern liberal. La Drăgănești, pentru primărie, ne vom alinia cu toții la start și va câștiga cel mai bun!”

LIBERALII VOR PUNE CAPĂT ILUZIILOR SOCIAL-DEMOCRATE

Despre proiectul său administrativ, cel pe care îl va susține în campania sa pentru primărie, Tudorică Marian Viorel – MĂRUȘ n-a vrut să ne vorbească în detaliu:

„Știți că, pe lângă traseismul politic, mai  există un sport la modă: plagiatul! Nu aș vrea încă să-mi expun programul administrativ, tocmai ca să nu mi-l subtilizeze contracandidații mei. În mare, anul 2016 va fi, din multe puncte de vedere, un an de ruptură , de cotitură istorică. Așa cum și în perioada interbelică, liberalii au salvat România, tot așa și acum, liberalii vor pune capăt, pentru o lungă perioadă, iluziilor social-democrate, prin care se dorește împărțirea a ceea ce ei n-au creat niciodată. Ori ca să împarți nimicul chiar e imposibil.

La debutul campaniei electorale locale de anul viitor, vă voi pune la dispoziție proiectul meu pentru orașul Drăgănești-Olt. Sper că atunci liberalii din Olt vor fi în linia întâi, atât la propriu, cât și la figurat!”

Dumitru SÂRGHIE


1 COMENTARIU

  1. Bafta Domnul Primar sa dea Domnul sa realizezi cea ce ti doresti ptr Orasul nostru ,si cit mai multe locuri de munca ,ptr cei ce au ras acasa Bafta Si Multa Sanatate (Baca)

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments