AcasăActualitateLiceele Tehnologice din Olt vin cu o ofertă bogată și variată de...

Liceele Tehnologice din Olt vin cu o ofertă bogată și variată de calificări, în cadrul învățământului profesional și profesional dual

Meseria este cel mai important factor al schimbărilor sociale. În acest scop, Liceele Tehnologice din Olt vin cu o ofertă bogată și variată de calificări, în cadrul învățământului profesional și profesional dual.

Pentru anul școlar 2021-2022, Liceele Tehnologice din Olt au cuprinse în oferta educațională un număr de 27 clase la învățământul profesional și 2 clase de învățământ profesional dual.

Avantajele învățământului profesional sunt acelea că, elevii pot fi admiși fără a susține examenul de Evaluare Națională, toți elevii învățământului profesional beneficiază de Bursă Profesională în cuantum de 200 lei/lună, la finalul ciclului profesional elevii pot fi angajați de agentul economic la care își desfășoară stagiile de pregătire practică”, a declarat Cristina Popescu –  Inspector pentru Învățământul Profesional și Tehnic.

Lipsa specialiștilor creată pe piața forței de muncă a condus la reînființarea școlilor profesionale începând cu anul 2012. Această formă de învățământ are ca scop de a livra forța de muncă necesară pe plan local, cifra de școlarizare făcându-se în baza solicitării agenților economici.

Învățarea trebuie să treacă dincolo de zidurile clasei, încorporând discipline și tehnologii complexe care să îi ajute pe elevi să se integreze rapid pe piața muncii, pentru acesta Liceele Tehnologice au o strânsă colaborare cu agenții economici în special pentru realizarea orelor de instruire practică.

Învățământul profesional are o pondere semnificativă a pregătirii practice derulate la operatorul economic:

– în primul an, pregătirea practică realizată în atelierele școlii și la operatorul economic reprezintă aproximativ 20% din timpul total alocat programului;

– în al doilea an aproximativ 60% din timp este alocat pregătirii practice;

– în anul al treilea, aproximativ 72% din timp este alocat pregătirii practice.

Pe parcursul celor trei ani sunt organizate stagii comasate de practică cu o durată totală de 24 săptămâni, 5 săptămâni în primul an, 9 săptămâni în anul doi și 10 săptămâni în cel de-al treilea an”, a declarat prof. Diță Dorina – Șef Cerc Pedagogic Slatina.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -