AcasăEditorialLIVIU POP – UN ASASIN AL LIMBII ȘI EDUCAȚIEI ROMÂNEȘTI!

LIVIU POP – UN ASASIN AL LIMBII ȘI EDUCAȚIEI ROMÂNEȘTI!

Din 1989 încoace, România n-a avut niciun ministru al Educației, care să fie OM de la capăt, până la sfârșit. Cu o singură excepție: cea a cărturarului Mihail Șora, intelectualul rafinat care – din motive obiective – n-a avut posibilitatea să dea măsura înțelepciunii și a profesionalismului domniei sale. Ar fi fost imposibil ca, un om de calibrul științific și moral al lui Șora să reziste în „era ticăloșilor” lui Ion Iliescu.

Până la prof. Andrei Marga, nume nesemnificative, precum Mihai Golu, Liviu Maior și Virgil Petrescu, nu s-au remarcat cu nimic important.

În cei trei ani de mandat (5 dec. 1997 – 8 de. 2000), prof. Andrei Marga a dat semnale fundamentale de reformare a Educației, dorind să intrăm și noi în rândul lumii civilizate. Din păcate, pe traseul său politic, universitarul de la Cluj a călcat și el, copios, în străchinile politicianismului de tarabă.

„Ecaterina cea Mare” a PSD (a se citi Ecaterina Andronescu), care a domnit în mai multe runde (8 dec. 2000 – 19 iunie 2003; 23 dec. 2008 oct. 2009; 2 iulie 2012 – 20 dec. 2012) și care, a fost garantată de analfabetul Vanghelie, a disprețuit și politizat învățământul la maxim. Ca om, în particular, ea a fost și este, totuși, un om de-o oarecare onestitate, un om normal, relativ dotat intelectual…

Alexandru Athanasiu (19 iunie 2003 – 28 dec. 2004) și prof. Mircea Miclea (28 dec. 2004 – 10 noi. 2005) nu pot fi acuzați de incultură, ci doar de politizare a Educației. De menționat că Miclea, atunci când n-a mai suportat presiunea politică, a plecat, cu demnitate, la catedră. Din păcate, Educația n-a cunoscut nicio evoluție pozitivă, în această perioadă…

Roluri malefice asupra educației noastre școlare au avut și Mihail Hărdău, și infantilul Cristian Adomniței, apoi Anton Anton, Emil Boc (interimar, 2 oct. 2009 – 25 dec. 2009). Asta, până când, la pupitrul acestei demnități fundamentale pentru nația română, a venit controversatul Daniel Funeriu (3 dec. 2009 – 9 febr, 2012). Acesta are meritul de a fi securizat parțial examenele naționale și cel al bacalaureatului, deși și el s-a aflat în războiul de 100 de ani cu limba română. Ridicolul l-a atins într-un discurs penibil când repeta, cu intermitențe, ceea ce-i „sufla”, cu voce tare, consiliera lui de la rromi, de altfel, mult mai deșteaptă decât el.

liviu pop mesageruld e neamtPână la catastrofa națională, care se cheamă Liviu Pop, au mai deținut poziția de miniștri ai Educației Cătălin Baba și Ion Mang. Persoane absolut șterse și manglitori de diplome universitare, însă nu chiar atât de agramate, precum acest Liviu Pop, un semi-sfertodoct, cu profil lombrozian, incult și nesuferit, lingău, obedient, primitiv… Ilegalitățile și matrapazlâcurile pe care le-a comis acesta, pentru a-l scăpa pe mitomanul Victor Ponta de infracțiunea de plagiat, l-au legitimat ca individ de încredere al PSD, pe care Dragnea, iată, l-a încoronat, din nou, în fruntea Educației.

Au urmat Remus Pricopie (21 dec. 2012 – 14 dec. 2014) și Mihnea Costoiu, care, în ciuda bunelor lor intenții, n-au putut ieși din chingile partidului, provocând destule turbulențe și lăsând reformele la mâna cretinilor politici.

O notă pozitivă, în ochii românilor, a avut-o Sorin Câmpeanu, în ciuda multor ezitări și umilințe, determinate de un golan ca Victor Ponta, pe care culmea, dom profesor îl urmează, astăzi, în caricatura de partid pe care o construiește Plagiatorul.

Adrian Curaj, Mircea Dumitru și Pavel Năstase, ca miniștri ai școlii românești, la rându-le, au făcut și ei umbră pământului degeaba.

Revenind la Liviu Pop, un lucru este cert: toți miniștrii Educației din regimul comunist, precum și cei ai perioadei post-decembriste, n-au făcut atâta rău României cât a făcut și face încă acest pigmeu odios. Odios, prin prostie. Acest ipochimen insultă și asasinează, zilnic, limba română, încoronând eșecul unui partid, care luptă, din toate puterile, împotriva spiritului românesc!

Dumitru SÂRGHIE

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments