AcasăActualitateLiviu Voiculescu: „Guvernul României va continua programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile...

Liviu Voiculescu: „Guvernul României va continua programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile și în anul 2023!”

Liviu Voiculescu, senator de Olt, anunță faptul că Guvernul României va continua programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile și în anul 2023. Vor fi acordate ajutoare pentru plata facturilor la energie electrică, continuarea Programului „Sprijin pentru România”, dar și bani pentru elevii proveniți din medii defavorizate.

De asemenea, mamele cu nou-născuți vor primi, din partea Guvernului, un tichet social, în valoare de 2000 lei, iar tinerii șomeri proveniți din mediul rural vor putea participa la cursuri de reconversie profesională/

„Guvernul va continua, și în acest an, programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile. A fost deja aprobată schema de ajutorare, pentru plata facturilor la energie, prin care beneficiarii vor primi, în lunile februarie și septembrie, câte 700 lei.

Programul «Sprijin pentru România» a primit finanțare, pentru 2023, iar beneficiarii vor continua să primească, la două luni, câte 250 lei, pentru achiziția de alimente și mâncare caldă.

Elevii din medii defavorizate vor primi un ajutor de 500 lei, pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte, pe parcursul anului școlar 2022-2023.

Anul 2023 aduce și câteva programe noi, precum cel prin care mamele cu nou-născuți, provenite din medii dezavantajate, vor primi un tichet social de 2.000 lei.

Printr-un alt program nou, se vor finanța cursuri de reconversie profesională și vor fi subvenționate locurile de muncă destinate tinerilor șomeri din mediul rural”, a declarat Liviu Voiculescu.

Dragoș Sîrghie


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments