AcasăBreviar parlamentarLiviu Voiculescu – propunere legislativă privind modificarea articolului 12 din Legea Farmaciei...

Liviu Voiculescu – propunere legislativă privind modificarea articolului 12 din Legea Farmaciei nr. 266/2008

Senatorul PNL Liviu Voiculescu susține modificarea articolului 12 din Legea Farmaciei nr. 266/2008. Propunerea legislativă survine ca urmare a depopulării localităților mici urbane și a eforturilor depuse, la nivelul Ministerului Sănătății, pentru a se găsi soluții de a exista farmacii în orașele unde, ca urmare a scăderii populației, conform legii actuale, se desființează sau își reduc activitatea.

„Modificările propuse nu afectează bugetul de stat, nu presupun anumite cheltuieli bugetare, ci dorim doar o reglementare adaptată situației actuale, se creează competitivitate și nu monopol al prețurilor practicate de o singură farmacie și, astfel, vom sprijini comunitățile îmbătrânite și depopulate de locuitori tineri, în care lipsa a cel puțin un punct farmaceutic are efecte devastatoare, la adresa protejării sănătății locuitorilor”, a spus Liviu Voiculescu.

Astfel, articolul 12 va avea următorul cuprins: „Înființarea unei farmacii comunitare, în mediul urban, se face în funcție de necesitățile comunității și de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale, după cum urmează: în municipiul București – o farmacie la 3000 de locuitori; în orașele reședință de județ – o farmacie la 3.500 de locutori; în celelalte orașe, o farmacie la 4.000 de locuitori, minim două farmacii, indiferent de numărul populației. Ministerul Sănătății va publica, pe pagina de internet proprie, lista cu farmaciile comunitare autorizate, localitățile urbane unde se mai pot deschide farmacii comunitare, chiar dacă numărul populației a devenit mai redusă, conform noului Recensământ al Populației din 2022, precum și cu solicitanții care au depus cereri de înființare de farmacii, în ordinea depunerii lor, menționându-se data la care s-au depus aceste cereri.

Daria Badea


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments