AcasăInterviuLiviu Voiculescu: Tragedia de la Piatra Neamț completează povara crizei pandemice pe...

Liviu Voiculescu: Tragedia de la Piatra Neamț completează povara crizei pandemice pe care guvernul PNL o poartă singur…

D-le președinte, cum va cântări, pentru PNL, în matematica acestor alegeri, catastrofa de la Piatra Neamț?

Aș dori să nu pună nimeni pe un cântar politic drama unor oameni. Cu atât mai mult cu cât catastrofa de la Piatra Neamț, la fel ca cea de la Colectiv sau ca cea de la Giulești, este urmarea nedorită a ultimilor 30 de ani de superficialitate în tratarea problemelor din toate domeniile, nu doar din Sănătate, dar și de neimplicare socială.  Un fel de 30 de ani de „lasă că merge și așa”, și de o parte, și de cealaltă. Din păcate însă viața ne scutură zdravăn, din când în când, și ne arată fața urâtă a indolenței.

Am fost alături de părinții care și-au pierdut copiii în incendiul din Maternitatea Giulești, am fost alături de toți cei care au pierdut un suflet drag în incendiul din Colectiv și sunt alături de cei care au pierdut pe cineva la Piatra Neamț. În primul rând ca om, și apoi ca politician care știe că lucrurile pot fi făcute și altfel: BINE! Pot și trebuie să fie făcute bine, pentru a nu mai pierde oameni dragi în evenimente stupide. Au fost voci care m-au acuzat că mă urc pe tragedia unor oameni, doar pentru că mi-am exprimat compasiunea, ca om, și am sistat orice activitate politică în semn de doliu, ca politician. E trist că nici măcar tristețea nu mai poate fi înțeleasă și acceptată altfel decât electoral.

Ca să răspund întrebării, aș spune că tragedia de la Piatra Neamț nu cântărește ci completează povara crizei pandemice pe care guvernul PNL o poartă singur, cu demnitate, de aproape un an. Sper doar ca lumea să înțeleagă.

Care sunt puncte forte ale PNL, în această luptă electorală cu PSD, în aceste condiții grele de pandemie?

Unul tocmai l-am menționat mai sus: demnitatea cu care PNL duce singur afetul grozăviilor pandemice, o criză despre care nimeni, de niciunde, n-ar putea da lecții și nici împărtăși experiențe. Aș mai adăuga ambiția și perseverența cu care urmărește implementarea proiectelor sociale, asumarea deciziilor adoptate în lupta anticovid cu riscul de a pierde simpatia populară, apoi franchețea și promptitudinea cu care răspunde nevoilor românilor. În plus, abilitatea de a evita atacurile politice și fake-news-urile lansate de adversari cu scopul vădit de a discredita. Ca o concluzie, punctul forte al PNL este însăși politica sa curată.

Câți parlamentari va avea PNL Olt, după numărarea voturilor?

Cât mai mulți!!! Senatori și deputați! E așa revigorant să fii optimist…

Cu cine va face PNL majoritate în Parlamentul României?

Eu cred că este, încă, prea devreme să mă pronunț. Vedem cu toții cum unele formațiuni de dreapta și-au pierdut oarecum busola, altora răspunderea unei guvernări în actuala criză sanitară li se pare cam incomodă… Vom vedea! Cert este însă că PNL va rămâne la guvernare.

La nivel central, relația cu USR este destul de defectuoasă. Care-i situația la Olt?

„Altă întrebare…”

Cum veți răspunde la atacurile sub centură ale PSD?

Noi nu replicăm atacurilor sub centură în general. Noi arătăm realitatea așa cum este ea. Așa cum au lăsat-o ei, cei care se spală azi pe mâini cu apa cu care se sting incendiile din spitale, care visează la spitale pentru mari arși sau care au trasat o linie imaginară de creion mecanic la proiectul celor 8 spitale regionale ce ar fi putut trata acum zeci de mii de români. Nu mai amintesc de bordura fără de care n-ar exista acum Drumul Express.

Cum răspundem? Simplu cu realizările fiecăruia pe masă: 5 ani versus 1 an!

Care-i mesajul dvs. pentru electoratul din Olt?

Să iasă la vot! Cu masca pe față și încrederea în suflet! Să păstreze distanța socială și dorința de a schimba lucrurile în bine. Să-și spele mâinile de impurități, dar să-și păstreze intacte speranțele. Să renunțe la îmbrățișări, dar niciodată la visele lor. Și să voteze pe 6 decembrie în consecință!

Dumitru Sârghie

 

Comandat de:  PNL, Filiala Olt. Cod mandatar 11200025,  executat de SC OBSERVATOR SRL,  Tiraj 1000 exemplare

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments