Tuesday, June 22, 2021
Acasă Politica Locuitorii comunei Brebeni au o șansă unică, aceea de a avea propriul...

Locuitorii comunei Brebeni au o șansă unică, aceea de a avea propriul lor senator în Parlamentul României: pe Cîrstea Florea!

Poziția 1, pe buletinul de vot, candidat pentru Senatul României, din partea Alianței USR-PLUS! Un senator pentru județul Olt, un senator pentru comuna natală Brebeni!

DE CE SĂ NU MAI VOTĂM PARTIDELE-SURORI, PSD ȘI PNL?

Foarte simplu! Cele două partide guvernează de 30 de ani România! PSD doar cu numele de partid social democrat, PNL, doar cu emblema lui istorică…Doar atâta i-a rămas din gloria de altădată. Mă uit la mama care, după o viață de muncă, la vârsta de 76 de ani, trăiește dintr-o modestă pensie de 700 lei, bani din care mai mult de jumătate se duc pe medicamente, medicamente care nu se găsesc în farmacii, decât prin mari și susținute intervenții. Părinții și bunicii noștri au fost amăgiți din 4 în 4 ani de acest PSD sau cum s-o mai numi el, cu câte 50 de lei majorare la pensie. PSD, în special, a distrus economia României, a distrus fabrici, care au fost tăiate și vândute la fier vechi.

Prin firmele de partid, baronii roșii au transformat avuția statului în proprietate privată. Cei mai bogați oameni din România sunt politicienii PSD, apoi cei ai PNL, majoritatea foști sau actuali președinți de consilii județene. Vorbim de pensii speciale! (Legea 142/97, Legea 303/2004, Legea 82/2015, Legea 216/2015). Pensiile speciale au fost înființate pentru diferite categorii de bugetari (parlamentari, aleși locali, diplomați, curtea de conturi), de către fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica și de către Alina Gorghiu, membri PNL.

Au tăiat și vândut pădurile României, au distrus sistemul de învățământ, sistemul medical, care chiar acum, în plină pandemie, demonstrează în ce stare jalnică se află. Au înființat partide satelit, gen PPU, PMP, AUR, Pro România, din dorința de a stopa curentul USR. Să ne amintim de monstruoasa coaliție din 09.12.2012, în formula PSD+UNPR+PNL+PC = USL, care a durat 3 ani și 20 de zile! Din cauza guvernării PSD ne-au plecat copiii din țară.

Astăzi, dacă nu ești membru PSD, protejat sau simpatizant PSD, nu găsești loc de muncă. La ora actuală, avem 100.000 de tineri care au terminat studiile și nu au locuri de muncă. 24% dintre tineri sunt șomeri. Unde este protecția socială? Unde sunt promisiunile din atâtea campanii electorale? S-au dus pe apa sâmbetei, după sutele de kilometri de autostrăzi promise sau după spitalele regionale, care nu au mai fost construite?

Cîrstea Florea

USR-PLUS – CÂTEVA PROIECTE PENTRU REFORMAREA ROMÂNIEI EUROPENE

USR-PLUS  va repune justiția în drepturi, astfel încât să combată în mod real corupția. Este nevoie de profesioniști din domeniul dreptului din partea USR PLUS, în Parlamentul României, pentru că justiția nu poate fi reformată fără o contribuție din interiorul acesteia.

Fără penali în funcții publice este crezul USR PLUS. Pentru ca acest crez al USR să ajungă text de lege este nevoie de muncă în continuare în Parlamentul României, unde sperăm ca, în următoarea legislatura, să întrunim majoritatea necesară pentru trecerea acestui proiect prin Parlament.

Avem nevoie de o reformă și în alte domenii în cadrul Constituției României, cum ar fi regândirea sistemului executiv și legislativ, pentru că România nu este nici republica parlamentară și nici republică prezidențială, fiind mai degrabă o republică semi-prezidențială care generează o serie de conflicte între puterea legislativă și puterea executivă și nu de puține ori între acestea și puterea judecătorească.

În altă ordine de idei, avem nevoie de o reformă legală și constituțională a Curții Constituționale. Problemele legate de CCR nu sunt noi. În ultima perioadă, treptat, CCR și-a arogat atribuții pe care nu le are, devenind un legiuitor pozitiv în condițiile în care cei care pot avea rolul de legiuitor pozitiv sunt Parlamentul și Guvernul prin delegare. CCR nu are și nici nu are voie să aibă competența să oblige legiuitorul într-un anumit sens, ci doar să stabilească dacă o lege sau o anumită parte din aceasta este sau nu constituțională. USR-PLUS consideră că unele intervenții ale CCR din ultima perioadă sunt de natură de a afecta separarea puterilor în stat.

Regionalizarea și descentralizarea sunt proiecte care trebuie readuse în prim plan, și gândite în așa fel încât să existe un echilibru just între necesitatea păstrării veniturilor, acolo unde au fost generate și necesitatea unei solidarități pentru a susține economic și zonele defavorizate.

Debirocratizare – crearea unui sistem integrat național la care să aibă acces toate instituțiile publice din România pentru a elimina plimbatul de hârtii de la o instituție la alta. La ora actuala, în România, de cele mai multe ni se cere de către orice instituție, acte de la altă instituție sau autoritate publică, în condițiile în care ar putea exista un sistem integrat național pe fiecare domeniu, la care să aibă acces celelalte instituții pentru a evita plimbatul cetățeanului de la o instituție la alta.

Antreprenoriat fără birocrație

Înființarea și mai ales autorizarea unei societăți este un calvar pentru majoritatea antreprenorilor la început de drum. Formalismul excesiv și multitudinea de legi pe diverse domenii creează o dificultate multora dintre antreprenori în vederea obținerii avizelor, autorizațiilor și acordurilor necesare. Este nevoie de un cadru legislativ mult mai clar și de debirocratizarea întregului sistem de autorizare pe anumite domenii a antreprenorilor.

PE 6 DECEMBRIE, VOTAȚI REVOLUȚIA BUNEI GUVERNĂRI, VOTAȚI CANDIDAȚII USR PLUS PENTRU O ROMÂNIE FĂRĂ HOȚIE ȘI PENTRU ERADICAREA CORUPȚIEI!

NOI SUNTEM SCHIMBAREA!

VOTEAZĂ PENTRU VIITORUL COPIILOR TĂI!

VOTAȚI CANDIDAȚII USR PENTRU PARLAMENTUL ROMÂNIEI!

VOTAȚI CANDIDAȚII USR PENTRU PARLAMENTUL ROMÂNIEI!

VOTAȚI  CÎRSTEA FLOREA PENTRU SENAT ȘI FĂNEL BĂDICI LA CAMERA DEPUTAȚILOR!

Comandat de: Uniunea Salvați România. Cod mandatar 11200021, executat de SC OBSERVATOR SRL

RELATED ARTICLES

„PNL și USR au ajuns să disprețuiască cele mai vulnerabile categorii sociale: pensionarii și copiii” – a declarat Paul Stănescu, secretar general PSD

Senatorul PSD Paul Stănescu, secretar general al PSD, a transmis un comunicat de presă, în care vorbește despre faptul că guvernarea actuală nu este...

Marius Oprescu și Liviu Voiculescu pun la încercare psihologia electoratului din Deveselu

Dacă vrei să cunoști un județ, cu bunele și relele lui, trebuie, mai întâi, să-i cunoști pe politicienii care-l reprezintă, atât la nivel local,...

Comuna Deveselu – Alegerile de primar, un examen care poate da ora exactă în politica liberală din Olt

Campania electorală pentru instalarea unui primar în comuna strategică Deveselu „a intrat, oficial, în linie dreaptă., spune liderul PNL Olt, dl senator Liviu Voiculescu....
- Advertisment -

Most Popular

Dumitru Sârghie-Mitif și poezia pamflet care va dăinui

Am primit cartea „Glonțul restaurației”, Editura Arena Artelor, cuprinzătoare, 240 de pagini, poezie care place și convinge. Cartea „Glonțul restaurației” dovedește că autorul, Dumitru...

COLONELUL ȘTEFAN VĂDUVA – LA ORA ADEVĂRULUI!

În vremurile acestea cu un pronunțat caracter materialist-dialectic, sintagma „consilier local” îți produce o grimasă, gândul fugindu-ți automat la o sinecură grasă, acordată de...

O nouă zi, alți copii, alte povești în cadrul Proiectului  Național „Citește 100 de povești”, inițiat de Asociația Ovidiu.ro.

Începând din 14 iunie, în intervalul orar 17:30-18:30, în Parcul Tineretului din Slatina, Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” organizează întâlniri cu copiii preșcolari,...

FOBIA „SEISMICĂ”

Conform știrilor difuzate în mass-media, zilele trecute a avut loc un val de cutremure în România. Titluri în ziare sau pe burtiere la câteva...

Recent Comments