AcasăOra SatuluiLocuitorii din Sprâncenata vor alege, în 2016, un om pentru interesul lor...

Locuitorii din Sprâncenata vor alege, în 2016, un om pentru interesul lor și nu pentru cei care le-au făcut atâta rău

Comuna Sprâncenata este una din comunele județului Olt care, de la Revoluție încoace, au rămas înghețate în proiect. Toate încercările autorităților județene de a întrona normalitatea și bunul mers în această comună – uitată parcă de Dumnezeu – s-au dovedit a fi zadarnice. Cu excepția primelor două legislaturi postdecembriste oficiale (1992-1996 și 1996-2000), neluând în calcul anii aceia de vid legislativ 1991-1992, comuna Sprâncenata a încăput pe mâna unor găști clientelare care, în demersul lor „gospodăresc”, au introdus legea junglei, a abuzurilor de tot felul, a disprețului față de această comunitate, cu oameni harnici și foarte, foarte răbdători.

Din această cauză, comuna Sprâncenata este cea mai înapoiată comună din județul Olt, toate administrațiile care s-au perindat din anul 2000 încoace complăcându-se într-o logică a deturnării fondurilor.

Pe chipul țăranilor din Sprâncenata se citește deznădejdea, nesiguranța și frica zilei de mâine. Tot timpul, din 2000 încoace, grupuri și clanuri fără Dumnezeu și-au impus voința în alegerea primarului, cel care – la rândul său – nu a fost decât o marionetă a celor care trag – din păcate – sforile în Sprâncenata.

La orizont, însă, a apărut o speranță: candidatul PNL la Primăria Sprâncenata – d-l Marian Vlada!

marian vlada pnl intCine este Marian Vlada?

Marian Vlada, fiu al comunei Sprâncenata, satul Frunzaru, este de meserie tehnician în activități economice. Soția sa este director într-o activitate de confecții textile și au, împreună, un băiat, crescut și educat în morala noastră creștină. Marian Vlada este un om ambițios, care nu lasă lucrurile neterminate.

Este un om cu inițiativă, un bun organizator și va candida la funcția de primar al comunei sale natale. Alături de o echipă profesionistă, alcătuită din tineri școliți, dar și din oameni maturi cu experiență profesională, Marian Vlada este hotărât să schimbe fundamental modul abuziv și nedemocratic al administrației locale, să îndrepte comuna sa pe calea normalității.

D-le Marian Vlada, ce reprezintă pentru d-voastră comuna Sprâncenata?

Comuna Sprâncenata este locul în care am văzut lumina zilei și în care am făcut pașii esențiali pentru viață. Aici sunt strămoșii mei, părinții mei, consătenii mei, prietenii mei… Este o localitate cu oameni vrednici care merită mult mai mult decât le-au oferit toți primarii de la Revoluție încoace, având în vedere că – din 2000 încoace – administrația locală a fost un dezastru.

gunoaie sprancenata
Alo, domnilor de la Primăria Sprâncenata, suntem în secolul XXI!

Uitați-vă doar la această așezare, cândva curată, astăzi este plină de gunoaie. Uitați-vă la  drumuri, la situația islazurilor, la locurile pe care a fost cândva Colonia fostului TCH, locuri care, deși urmează a fi redate patrimoniului comunei, nu au fost eliberate (conform contractelor semnate cu firmele contractante) de grămezile de moloz, pe care aceste firme le-au lăsat în urma lor, după ce au vândut pe miliarde de lei materialele rezultate în urma demolării fostelor clădiri.

Mai clar, d-le ziarist, comuna Sprâncenata are nevoie de o nouă conducere administrativă, care să-i redea demnitatea și curățenia fizică și morală de altădată!

Concret, care sunt gândurile cu care d-voastră plecați la drum, în intenția de a deveni primarul comunei d-voastre natale?

A venit momentul să facem o politică de atragere și de stabilitate a tineretului comunei noastre, de a-i crea acestuia condiții să se reașeze la casele părinților lor, pentru a contribui la dezvoltarea comunei în care au primii pași în viață. Avem nevoie de o conducere administrativă în slujba cetățeanului și nu în interesul privat al unor clanuri devalizatoare. Cetățenii (și acest lucru trebuie înțeles de toți primarii) nu vor fi niciodată în serviciul primarului. Așa cum se cuvine, întotdeauna primarul trebuie să fie în serviciul cetățenilor. Concret, în cazul în care voi câștiga primăria, voi valorifica acele clădiri rămase în patrimoniul comunei, care se pot utiliza în crearea unor locuri de muncă, prin înființarea unor secții de croitorie și confecții textile. Voi încuraja tinerii din Sprâncenata în accesarea fondurilor europene, creându-le acestora un birou de consultanță, cu specialiști care să le arate drumul… spre aceste fonduri. Voi încuraja accesarea de fonduri pentru proiecte agricole, pentru diferite plantații ale căror roade sunt căutate în țară și, mai ales, în străinătate. Voi reface crescătoriile de pește care au fost distruse, iar terenurile rezultate în urma acestor distrugeri au fost împărțite politic și clientelar. Vreau să refacem aceste heleșteie lăsate în paragină, pentru a crea locuri de muncă și pentru ca oamenii să aibă un aliment sănătos – peștele!

Vreau, de asemenea, să accesez proiecte pentru apă și canalizare, pentru infrastructură, care este la pământ, pentru refacerea tradițiilor culturale, care erau, altădată, mândria noastră. Uitați-vă la căminele culturale din Sprâncenata și Frunzaru. Sunt abandonate. Au crescut bozul și bălăriile. Ori, știți și d-voastră: o comunitate lipsită de cultură poate fi mult mai ușor ținută în frâu de politruci care lucrează doar în interesul lor și al partidului lor! Grupurile sanitare de la școli, care sunt sub orice critică, și lipsa apei curente de aici, ne întorc în urmă cu 100 de ani… Aceste lucruri de minimă civilizație și igienă trebuie rezolvate de urgență de către oricare primar ar veni în vara aceasta.

Pentru mine, proiectele sunt prioritare. Am o platformă-program în așa fel alcătuită spre a ține cont de bugetul local, de posibilitățile financiare ale acestui buget, dar și de priceperea cu care voi accesa proiecte europene și guvernamentale. Vom căuta să creăm noi surse de venituri pentru bugetul local, fără să-i împovărăm pe contribuabili.

Trebuie să fac de pe acum un apel la Prefectura Olt și la conducătorii Poliției Județene Olt, să întărească, pe perioada alegerilor, efectivele forțelor de ordine împotriva bătăușilor, a instigatorilor și a celor care vor încerca să ne fure voturile și de data aceasta.

În curând, voi reveni în ziarul d-voastră, cu alte date și dovezi, prin care voi demonstra bătaia de joc față de comuna Sprâncenata a celor care-au condus-o până în prezent.

Știu sigur că locuitorii din Sprâncenata vor alege, în 2016, un om pentru interesul lor și nu pentru cei care le-au făcut atâta rău!

Ce mesaj aveți către locuitorii comunei Sprâncenata?

Concetățenii mei trebuie să știe – repet – că voi fi în slujba lor. Că voi pune la punct, în primărie, un birou special, pentru a le sta la dispoziție, în eliberarea urgentă a documentelor de care au nevoie. Că voi cheltui banul public în litera și spiritul legii. Le promit transparență, respect și acces nelimitat în Primărie, pentru a le rezolva doleanțele care țin de această instituție. Le doresc, de asemenea, multă sănătate și prosperitate!

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments