AcasăPoliticaLumea este a celor care nu se tem, iar viața este prea...

Lumea este a celor care nu se tem, iar viața este prea valoroasă pentru a te simți nesemnificativ!

D-le președinte, de ce Mișcarea Populară și în județul Olt? Nu sunt destul de populari cei din USL, ca să nu mai fie nevoie de altceva?

Pesediștii din Olt au atins o cotă de mare popularitate în preajma alegerilor locale și apoi parlamentare. Am spus pesediști, fiindcă liberalii și conservatorii fac doar figurație… Încet-încet, popularitatea pesediștilor scade, iar astăzi ei au deja probleme, nu numai cu electoratul lor, dar – mai ales – cu primarii lor, care nu-și pot materializa nicio promisiune din campania electorală, spunând – mai în șoaptă, mai sonor – că „era mult mai bine când se spunea că era mai rău, pe timpul Guvernării Boc!”

marian vasile
Marian Vasile

Am construit Mișcarea Populară din Olt, pentru că nevoia de Opoziție aici era una de extremă urgență. Cultul personalității actualei puteri și sărăcia oamenilor au atins limite grotești. Dorim să arătăm conjudețenilor noștri cum au fost acaparate, sub stăpânirea USL, instituțiile de stat din județul nostru. Să luptăm împotriva politizării Educației și Culturii din Olt. Să le demonstrăm celor care au ocupat județul că noi, cei mulți, avem capacitatea să și gândim, nu numai să ne lăsăm gândiți de alții. Să le arătăm cetățenilor ce oameni ne reprezintă în Parlamentul României, indivizi care nu fac altceva decât să acționeze în interesul lor și ai găștii care-i girează.

Am construit Fundația Mușcarea Populară pentru a crea bazele viitorului partid cu același nume, singura formațiune de dreapta care va putea ține piept, în viitorul apropiat, forțelor neocomuniste care țin strâns cu pumnii de putere…

Vorbe frumoase, d-le președinte. Vorbe pe care românii le-au auzit ori de câte ori s-a înființat o nouă formațiune. Iar ei, românii, zic în sinea lor: „Drumul spre Iad, iată, e presărat, din nou, cu flori!”

E adevărat că vorbele sunt frumoase și asta pentru că noi facem o politică sub semnul bunei-creșteri, fără atacuri suburbane și fără mizerii mediatice, așa cum procedează adversarii noștri. Este în natura ființei umane, în natura democrației autentice, ca să existe Opoziție. Și, mai ales, Opoziție în Olt, un județ în care toate forțele politice s-au aliniat în jurul PSD, executând orbește ordinele acestui partid, care conduce județul de la Revoluție încoace. Cu rezultate detestabile… Mișcarea Populară nu urăște și nu disprețuiește pe nimeni. Noi vrem ca oamenii să trăiască unul din fericirea celuilalt și nu din suferința celuilalt, așa cum trăiește actuala putere. Pământul ne rabdă pe toți, e generos cu toți, nu numai cu clientela PSD, PNL ori PC. Avem nevoie de umanitate, de simțăminte, inteligență, de blândețe și de bunătate. Românii au fost destul de hăituiți în comunism, dar și mai hăituiți în democrația asta originală.

De aceea, atât în țară cât și la Olt, Opoziția este necesară ca aerul… USL a ajuns la putere prin minciună. Nu și-a ținut promisiunile și nu și le va ține niciodată. După numai un an de guvernare socialistă, România este în derivă totală. Iar Mișcarea Populară le spune oamenilor, așa cum le spunea cândva compatrioților săi nemuritorul Charles Chaplin: „Lumea este a celor care nu se tem, iar viața este prea valoroasă pentru a te simți nesemnificativ!”

Concret, ce acțiuni veți întreprinde în viitorul apropiat, atât ca fundație cât și ca partid?

Când partidul se va înființa, cu siguranță că voi fi mandatat să vorbesc în numele lui. Acum, ca fundație, am stabilit, împreună cu echipa de coordonare, o serie de manifestări publice cu privire la situația din Sănătatea Oltului, din Agricultură și din Învățământ. De asemenea, avem un proiect cultural, privindu-l pe marele artist popular de la Poboru, d-l Constantin Nițu, un proiect asupra căruia vom reveni, în cel mai scurt timp, cu detalii. Constantin Nițu este un meșter popular care a dus faima artei populare oltenești pe meridianele lumii și care, astăzi, este părăsit și uitat de autoritățile în materie. Avem și un proiect care se va materializa în premierea celor mai buni dintre cei mai buni elevi din liceele reprezentative ale județului nostru.

Din punct de vedere al vizibilității acțiunilor civice și al activităților extrapolitice din județul nostru, toamna aceasta va fi toamna Mișcării Populare, ca organizație nonguvernamentală dar – sperăm – și ca formațiune politică.

Viitorul apropiat în ceea ce privește modul de a face politică în România trebuie, deci, să fie lucrarea noastră, a membrilor Mișcării Populare, fiindcă românul trebuie să știe de cine este furat, de cine este mințit, înșelat, manevrat, amăgit, șantajat și jefuit la drumul mare.

Ionuț Dumitrescu

afis sirghie miscarea populara


3 COMENTARII

  1. miscarea populara ia amploare in olt, asa ca mai da-te-n gura matii siamezule…

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments