AcasăActualitateLuna Olimpică – eveniment important, celebrat la Slatina!

Luna Olimpică – eveniment important, celebrat la Slatina!

Luna Olimpică este un eveniment celebrat în peste 170 de țări din lume, fiind o manifestare de tradiție a olimpismului românesc. Acțiunile sportive au loc sub patronajul Comitetului Olimpic Român, prin Academiile Olimpice Române, filialele județene. În județul Olt Academia Olimpică Română îi are ca parteneri pe Clubul Rotary, Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina și Inspectoratul Școlar Județean Olt

Astfel, Luna Olimpică a debutat la Slatina în data de 12 iunie și se va încheia pe 23 iunie a.c. Competiția cuprinde mai multe acțiuni sportive în care sunt implicați peste 200 de participanți.

Primul eveniment s-a desfășurat sâmbătă, 12 iunie, la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” din Slatina. Este vorba de „Cupa Rotary la șah – gimnaziu și liceu”, unde au participat în jur de 50 de elevi. Partenerii Academiei Olimpice Filiala Olt (AOR Olt) la a această competiție au fost Rotary Club și Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Începând de luni  14 iunie și până duminică 20 iunie, la Plaja Olt, are loc Turneul de Volei de Plajă seniori – juniori – copii, fete și băieți, unde au luat parte 45-60 de participanți. Turneul s-a desfășurat în colaborare cu Asociația Județeană de Volei Olt, Primăria Slatina, CSM Slatina și DJTS Olt.

În data de 22 iunie, luni, la Liceul cu Program Sportiv Slatina, va avea loc Turneul de tenis de masă – gimnaziu și liceu. La acest turneu, vor participa în jur de 50 de elevi. Aici, ca parteneri, AOR Olt va avea  LPS Slatina, CSS Slatina, IȘJ Olt.

La acțiunile desfășurate pe parcursul întregului eveniment, vor participa în jur de 180-200 de persoane. Nu sunt de neglijat nici premiile oferite de partenerii implicați în buna desfășurare a întregului eveniment: cupe, medalii, fanioane, brelocuri.

«După o perioadă în care am fost privați de bucuria de a face sport, „Luna olimpică” își propune că atragă un număr cât mai mare de tineri, care să retrăiască emoția competiției și a mișcării în aer liber căci, așa cum bine știți, exercițiul fizic este o parte importantă, esențială a bunăstării mentale: „Mens sana in corpore sano!”», a declarat prof. Cătălin Duțan, directorul Academiei Olimpice Române, filiala Olt.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments