Ca fiu al satului Tufeni, Nicu Pușcoci, fost ofițer de Judiciar în cadrul Direcției Generale a Poliției Capitalei, a ținut morțiș să se întoarcă ACASĂ, ca să lucreze pământul, atât pe al său cât și pe cel al semenilor săi.
Are 54 de ani, este căsătorit și are două fiice. Una care lucrează în Guvernul României, ca înalt funcționar, și cealaltă în sistemul financiar. Soția este casnică și îl susține în toate demersurile pe care fostul ofițer le întreprinde. Mai nou, domnia-sa și-a pus în cap să candideze la fotoliul de primar al comunei Tufeni. De pe poziții liberale și creștine… Pentru a schimba rânduiala strâmbă care s-a instalat aici, după Revoluția din 1989, Atunci când urmașii foștilor comuniști au pus mâna pe putere și nu i-au mai dat drumul.
Prezentăm în continuare gândurile și ideile d-lui Nicu Pușcoci, în dorința domniei-sale de a câștiga alegerile pentru Primăria Tufeni, la următorul scrutin electoral din această vară!
Partidul Național Liberal este un partid care mă reprezintă, prin legitimitatea sa. Socialismului acesta oriental, dat de PSD, cu sărăcia lui de idei, de sentimente și de bunuri, care înseamnă doar praf în ochii oamenilor, nu i se poate opune decât liberalismul.
Este ora istorică a liberalilor să dea țării o perspectivă, prin libertăți și reguli raționale și prin satisfacții concrete gen locuri de muncă, venituri și asistență socială. Liberalismul este calea deplină a inițiativei private, cea care pune în mișcare investițiile, care generează locuri de muncă, produse și profit.
De aceea, PNL este un partid care mă reprezintă, este calea prin care omul își poate asigura cele necesare unui trai decent, îndestulător și nu unul de pe o zi pe alta, așa cum îi tot propune, din 1989 încoace, PSD. Liberalismul înseamnă să-ți educi copiii, să investești în Educația lor, să garantezi libertatea de exprimare, cea care – astăzi – este îngrădită, prin metode destul de rafinate, de către urmașii fostului PCR.
Liberalismul este un proiect de societate care include criterii de performanță și care exclude acea lehamite pur orientală «Lasă că merge și așa!»
În concluzie, liberalii sunt mai apropiați de interesul public al României de azi, iar eu, ca fost ofițer și garant al legii, mă alătur eforturilor PNL Olt de a da o nouă perspectivă comunei Tufeni, comuna mea natală.
Când ați luat decizia să candidați pentru Primăria Tufeni și de ce?
Decizia am luat-o cu un an în urmă, dar m-am hotărât definitiv în urmă cu două-trei luni. Împreună cu echipa mea de consilieri, am decis că este momentul să intervenim, fiindcă – timp de 26 de ani – comuna Tufeni a rămas înghețată în proiect. Păcat că niște oameni harnici și curați moral, cum sunt cetățenii din Tufeni, au îndurat atâta amar de vreme promisiunile neonorate ale acestei administrații stângiste, lentoarea, lenea, indisciplina, neadevărul și șmecheria, ca să nu spun lucruri mai grave…
Vreau să vă spun că una dintre valorile liberale este aceea că politica se face nu numai pentru a trăi bine liderii politici, ci mai ales pentru interesul public. Problemele oamenilor sunt dependente de deciziile politice, de aceea eu consider că politica, în special cea liberală, este o răspundere cetățenească.
Trebuie să le spun limpede contracandidaților mei că este normal să respecte legile țării, să fie echitabili ca primar ai unei comunități, să recunoască argumentele rivalilor politici, să nu fure, să nu falsifice și să spună lucrurilor pe nume.
A fi primar la Tufeni, la Slatina, la București și oriunde înseamnă, în bună măsură, să trăiești pentru alții și să îți asumi public răspunderile aferente. Liberalismul nu poate exista decât prin OM și pentru OM! Proprietatea privată asupra mijloacelor de producție este instituția de bază a economiei de tip liberal, în timp ce pesediștii amestecă proprietatea publică, adică cea de stat, cu proprietățile lor private, călcând samavolnic în picioare interesul general.
Concret, d-le Nicu Pușcoci, ce aveți de gând să faceți în comuna dvs. în cazul în care veți câștiga alegerile la Tufeni?
Programul meu politic și administrativ ține de adaptarea proiectelor mele la nevoile cetățenilor din comuna Tufeni. O comună cu bogate tradiții liberale, dacă ar fi să vă amintesc doar aportul pe care l-a adus acestei localități, în prima jumătate a veacului trecut, boierul (inginer-arhitect) Vladimir Simu.
Pentru cei care au uitat, familia boierilor Simu din Tufeni a reprezentat momentul istoric fast al comunei noastre, atât prin daniile făcute pentru Școală, Biserică și Dispensarul medical uman, cât și prin «moarea cea mare» pe care Vladimir Simu a ridicat-o în vecinătatea conacului, după 1923, anul când moșia sa de 3500 ha a fost împărțită țăranilor care luptaseră pe frontul Primului Război Mondial.
Pe lângă fabrică, așa cum scriu documentele vremii, Vladimir Simu a înființat o adevărată școală de ucenici, cu tineri din sat înclinați spre mecanică, tineri care au învățat meserie de la tehnicienii străini, aduși special de Boierul Simu la Tufeni.
Pe cei mai dotați intelectual, Boierul Simu i-a trimis la studii în Germania. Când au venit comuniștii la putere și s-a făcut naționalizarea s-a ales praful de tot ceea ce a făcut pentru Tufeni familia boierilor Simu. Și praful de atunci persistă și astăzi…
Iată, așadar, că avem modele în istorie, chiar din comuna noastră, modele care ar putea fi reeditate, dacă localitatea noastră ar avea un primar cu altă mentalitate decât cea pe care o are astăzi primarul în exercițiu. Uitați-vă ce jalnic arată comuna și viața țăranului de aici și atunci veți vedea că propunerile mele reformatoare sunt de-o necesitate stringentă. Sintetic, le arăt oamenilor următoarele proiecte, pe care le-am cuprins în platforma-program, pe care o voi lansa în campania electorală:
– Reabilitarea tuturor drumurilor comunale, atât cele principale, cât și secundare;
– Forarea a două puțuri de adâncime, în vederea îmbunătățirii calității și cantității apei potabile, făcând posibil ca, în perioadele de maxim consum, să nu mai fie întreruptă furnizarea apei;
– Scăderea costului la metrul cub de apă, la un preț suportabil și rezonabil pentru consumatori;
– Branșarea gratuită la rețeaua de apă potabilă a tuturor gospodăriilor în care trăiesc oameni la limita subzistenței;
– Rezolvarea cu operativitate a tuturor problemelor și neclarităților privind terenurile agricole și retrocedările;
– Consultarea tuturor proprietarilor de oriunde, în vederea soluționării favorabile acestora, în ceea ce privește pășunatul pe izlazul comunal.
– Atragerea de fonduri europene pentru începerea lucrărilor de canalizare în toată comuna;
– Întocmirea de proiecte în vederea asfaltării tuturor categoriilor de drumuri de pe raza localității Tufeni;
– Înființarea unui parc fotovoltaic;
– Modernizarea Târgului Săptămânal, situat pe raza localității Tufeni;
– Includerea persoanelor foarte sărace la Legea 416, cea a Ajutorului Social, altele decât cele care beneficiază în prezent;
– Reabilitarea tuturor școlilor, grădinițelor, precum și a cabinetelor medicale existente, creând astfel condiții sociale, umane, la standarde europene;
– Rezolvarea problemei gunoiului menajer, prin distribuirea de tomberoane în locuri special amenajate, cât și salubrizarea locurilor în care au fost aruncate gunoaie de către diverși cetățeni;
– Plantare de pomi pe marginea drumurilor și împădurirea zonelor în care pădurea a fost tăiată ilegal;
– Crearea locurilor de muncă, prin atragerea de investitori în domeniul textilelor, precum și a altor servicii utile;
– Refacerea tradițiilor, a datinilor și obiceiurilor folclorice ale comunei Tufeni, cele care dau identitate acestei străvechi așezări.
LINIA ÎNTÂI