AcasăActualitate„Mă aștept la niște repercusiuni politice pentru viceprimarul Slatinei”

„Mă aștept la niște repercusiuni politice pentru viceprimarul Slatinei”

Recent, Minel Prina, primarul municipiului Slatina, a vorbit despre faptul că, în viitorul apropiat, este posibil ca viceprimarului liberal Cristian Bircea să i se ridice sprijinul partidului din carte face parte și, astfel, și funcția din cadrul Primăriei Slatina. Declarația vine după ce o firmă care aparține soției deputatului Gigel Știrbu a fost amendată cu suma de 500 de milioane lei vechi pentru neavizarea construcția unui acoperiș.

prina 593„Acum două săptămâni, am dat o amendă unui personaj care se află în Parlamentul României și care ar trebui să respecte legea. Este deputat de Drăgănești, care a făcut un acoperiș pe o clădire, într-un mod ilegal. Mai mult, amenda a fost dată de către viceprimarul municipiului Slatina, care este coleg de partid cu acest personaj. Eu acum mă aștept la niște repercusiuni politice pentru viceprimarul Slatinei, viceprimar care și-a făcut treaba, pentru că a pus în aplicare o lege. Repercusiuni înseamnă să-i retragă, probabil, sprijinul politic, să îl dea afară din partid. Mă aștept la aceste lucruri. Cred că asta se va întâmpla, îi va retrage sprijinul politic d-lui Bircea”, a declarat Minel Prina.

Dacă amenda aplicată va fi plătită, firma respectivă poate intra în legalitate, urmând să obțină autorizația pentru construcția acoperișului. „Este vorba de o amendă de 500 de milioane, iar clădirea este situată la intersecția Mănăstirii cu Arcului. S-a inspirat din modul de lucru al lui Bercea Mondialu, dacă este deputat de Drăgănești. A considerat că trebuie să-și construiască acoperiș la clădirea firmei pe care o gestionează familia dumnealui fără autorizație de construire. Este un proces-verbal de sancționare. După ce plătește această amendă, trebuie să intre în legalitate. Asta înseamnă că trebuie să facă expertize, analize, proiectare, exact ceea ce presupune autorizarea unei lucrări de asemenea anvergură”, a mai spus primarul Slatinei.

În legătură cu acest subiect, viceprimarul Slatinei Cristian Bircea a declarat: „Nu eu dau amenzi. Există compartimentul «Disciplină în construcții», în cadrul Poliției Locale, care constată și înaintează amenda către primar. Eu n-am atribuții să dau amenzi. Eu am semnat doar adresa de înaintare. Dacă unii mă așteaptă la cotitură, e treaba lor. Oricum, nu sunt persoană agreată de actuala conducere a partidului, însă, nu sunt motive”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments