AcasăEditorialMAI SUNT LOCURI DISPONIBILE LA AUR, DOMNULE VOICULESCU!

MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE LA AUR, DOMNULE VOICULESCU!

În ciuda marilor migrațiuni ale liberalilor alutani, înspre PSD-ul aceluiași județ paradoxal al lui Eugen Ionescu, zilele PNL Olt nu se află, încă, la fundul sacului.

Dimpotrivă, aceste migrațiuni în lanț sunt o gură de oxigen pentru Gigel Știrbu, președintele interimar, care are o sarcină grea, aceea de a repune pe șină o filială penelistă deraiată.  Ca să începi o nouă construcție politică, e necesar să te debarasezi, urgent, de metehnele trecutului, acelea de a juca rolul unei formațiuni politice așa-zise de dreapta, etern subordonate unui partid atoatestăpânitor, gândindu-te la ce spunea Brâncuși, că „la umbra marilor  copaci, nu cresc decât buruieni”.

Misiunea domnului Știrbu, dimpreună cu echipa sa, este aceea de a-și atrage noi simpatizanți și membri, din rândurile acelora care n-au votat niciodată cu PSD, dar care sunt, realmente, dezamăgiți de PNL, partid de sorginte istorică, făuritor, cândva, al României Mari.

Așadar, luarea de la zero este binevenită, cu condiția plecării la PSD a tuturor PNL-iștilor aflați, încă, sub acoperire, în sediul PNL Olt, iar Gigel Știrbu, unul dintre cei mai experimentați parlamentari ai Oltului, are nasul format, în a-i adulmeca pe traseiști, fără eforturi prea mari. Reîntregirea PNL Olt se poate înfăptui treptat, atrăgând, pentru început, un nucleu ales dintre tinerii necompromiși ai acestui județ și nu tot dintre cei cu „schelete” în dulapurile comune PNL-PSD și, bineînțeles, prin atragerea și a unor intelectuali veritabili în partid, „pătură socială”, care lipsește aproape cu desăvârșire.

Unde-i sângele albastru al liberalilor de altădată? Unde sunt cărturarii și profesorii liberali, de calibrul istoricului Gheorghe Brătianu, care a murit schingiuit de gardieni, în închisoarea de la Sighet și despre care așa-zisa „elită” liberală de azi habar nu are?

Am întrebat, în urmă cu aproape doi ani, un ministru liberal, în cadrul unei conferințe de presă, la Prefectura Olt, ce semnificație mai are vocabula „Național” din acronimul PNL, în contextul globalizării forțate, care-mi aduce aminte de colectivizarea forțată făcută de comuniști? Răspunsul mi-a fost dat, într-o tăcere asurzitoare…

Ar mai fi foarte multe întrebări de pus conducerii interimare a PNL, dar cum, de la pandemie încoace, atât PNL, cât și PSD, nu mai fac conferințe de presă, dictându-le ziariștilor de casă ce să scrie, mă rezum doar la următoarele:

– Care-i explicația faptului că, deși are puteri aproape nelimitate, Ciolacu nu-l demite pe actualul prefect liberal de Olt, De Mezzo, care știe ce face și face ce știe, al naibii de aplicat: politică la maximum? Să fie tolerat de însuși Ciolacu, în detrimentul conducerii PSD Olt și a șefului spiritual al acestui partid, Paul Stănescu?

– Să fie o înțelegere între Ciolacu și Ciucă, pentru slăbirea PSD Olt? Oare, ce-i oferă, la schimb, Ciucă lui Ciolacu, pentru o astfel de „facilitate”?  Ce fel de alianță e aceea, în care „aliatul” strigă, în gura mare, cât de hoț este camaradul său de la guvernare?

– Nu se sufocă PSD Olt cu atâția traseiști capabili oricând de trădare? Și, apoi, de unde are acest partid atâtea sinecuri, ca să le dea flămânziților veniți din partidul condus, până mai ieri, de Liviu Voiculescu?

Mai înscrie-i, d-le senator, și la AUR, că acolo mai sunt, încă, locuri disponibile. Cât nu-i prea târziu… Amin!

Dumitru Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular