AcasăActualitateManagerul Dan Stana – precizări privind incendiul de la Secția de Psihiatrie...

Managerul Dan Stana – precizări privind incendiul de la Secția de Psihiatrie a SJU Slatina

În urma incendiului izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, conducerea unității sanitare a transmis un comunicat de presă, pentru a aduce în atenția opiniei publice modul cum s-a acționat în urma acestui eveniment.

„Cu privire la incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina – secție exterioară a spitalului, vă comunicăm următoarele:

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.30, la izolatorul aflat la parterul secției. În momentul izbucnirii incendiului, în secția respectivă erau internați 36 de pacienți, dintre care 15 localizați la parter (un pacient în izolator și 14 în cele 5 saloane) și 19 pacienți la etajele 1 și 2 ale clădirii.

Din totalul de 36 pacienți, 8 au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe, 16 au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 8 la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina (secție exterioară aflată pe strada Drăgănești) și 4 au fost externați. În momentul de față, toți pacienții sunt în afara oricărui pericol.

În Unitatea de Primire Urgențe a spitalului a rămas o singură persoană, pentru monitorizare suplimentară, fără a avea afecțiuni generate de incendiu, restul de 7 pacienți fiind transportați tot la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, aflată pe strada Drăgănești. Subliniem că niciun pacient nu prezintă arsuri. Menționăm că există în desfășurare o anchetă a autorităților competente, care vor stabili, cu exactitate, cauzele izbucnirii incendiului”, a declarat Dan Stana, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

De asemenea, au fost anunțați aparținătorii, au fost suplimentate cadrele medicale și asigurate toate condițiile necesare pentru a gestiona eficient situația din cadrul Secției Psihiatrie a SJU Slatina.

În plus, a fost pusă la dispoziție, de către ISU Olt, o linie telefonică la care aparținătorii pot suna pentru a afla starea pacienților și către ce unitate a fost transferat fiecare în parte. Numărul de telefon este 0722.359.050.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments