AcasăEditorialMânărie de urgență

Mânărie de urgență

În aceste momente, în România plagiatului bine legiferat, mai dihai ca niciodată în cariera sa politică meteorică, Victor Ponta are obstinația imposturii. Impostura lui, strigătoare la cer, depășește toate formele de impostură din politica românească, atâta timp cât el, ca  prim-ministru, își comandă legi speciale, ca să se lepede de ea – de impostură – ca dracul de tămâie.

În fapt, Victor Ponta, prin ultima ordonanță de urgență, vrea să se descotorosească de un titlu științific, fără să dea vreo explicație, pentru furtul intelectual pe care l-a comis fără rușine.

Îl folosește în acest scop murdar și pe actualul ministru al Educației, dl Sorin Câmpeanu, care – jenat de situație – este obligat să recunoască, în fața națiunii, că, prin demersul legislativ respectiv, se face, de fapt, o legiferare strict în interesul cetățeanului Victor Ponta. Și asta, după ce, în 2012, gângavul și semianalfabetul Liviu Pop (ministrul-caricatură al Educației din acest  moment) a făcut tot felul de giumbușlucuri  legislative, pentru a-i proteja șefului său doctoratul furat ca-n codru.

Prin această mânărie de urgență, Victor Ponta se luptă cu el însuși și încearcă să se apere de el însuși, conștientizând faptul grav de a fi încălcat grosolan legile acestei țări, privind obținerea titlurilor academice.

Puseul de toleranță pe care – chipurile – i-l acordă Iohannis, în acest moment, este ultima iluzie a lui Ponta și a clientelei sale politice, care – încet, încet – se pregătește să-l părăsească.

Să dai o Ordonanță de Urgență, abuzând de majoritatea politică pe care o ai în Parlament, dispusă să te spele de infracțiunea de plagiat, despre care știe o lume întreagă, „e ca și când intrând în casa ta, ușa ți s-ar deschide tot în stradă”, ca să-l cităm și noi pe simpaticul poet-moșier Mircea Dinescu. E posibil ca onor-Curtea Constituțională să  respingă această aberație legislativă, demnă de țările lumii a treia.

Dar speranțele nostre sunt deșarte, atâta timp cât Victor Ciorbea, “avocatul popoului” (a se citi avocatul dosului lui Ponta), nu este dispus să sesizeze Curtea Constituțională, în acest caz de impostură crasă și ilegalitate majoră.

Oricum, cu sau fără acest artificiu legislativ, prin care încearcă să-și spele obrazul pătat de atâta impostură, acest om naufragiat și iremediabil compromis, Victor Ponta, va ieși rușinos din istorie.

Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru poporul român!

Dumitru Sârghie


1 COMENTARIU

  1. “Iar cand spre golul catre care fug
    Vlastar mai bun rasare din gramada
    Il pun pe cruce ori il ard pe rug.”
    Mihail Codreanu

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments