AcasăActualitateMarele trofeu al Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban” a fost câștigat...

Marele trofeu al Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban” a fost câștigat de Adriana Gavrilă din Călărași

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a încheiat ediția a XV-a a Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban”, găzduit de Teatrul Național din Caracal. După două zile de concurs, juriul, format din Titus Andrei, președinte, și membrii: compozitorii Viorel Gavrilă și Alexandru Simu, redactorul muzical Florin Șișu, a înmânat marele trofeu Adrianei Gavrilă din Călărași. De asemenea, premiul I a fost acordat Claudiei Dumitriu din București, premiul II a fost obținut de Delia Popescu din Craiova, iar premiul III de Andreea Constantin din Constanța. Au mai fost acordate: premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese compuse de Radu Șerban obținut de Oana Ghelber din București; premiul special al juriului sau premiul de popularitate oferit lui Silviu Țucmeanu din Caracal, precum și două mențiuni pentru Toma Marian – Slatina și Laurenția Ciontoiu – București.

castigatoare festival caracal„Vreau să vă mulțumesc d-voastră, publicului, pentru prezența în fiecare seară de concurs și la spectacolele pe care invitații noștri le-au susținut. Vreau să le mulțumesc și concurenților, iar anul viitor, îi așteptăm într-u număr cât mai mare. Dacă anul acesta au fost 16 concurenți, la anul să fie măcar dublu, să sperăm, să aibă juriul ce să facă și să jurizeze. Îi felicit pe toți, le urez succes în continuare și să mai vină la Caracal, de fiecare dată când vom organiza festivalul”, a declarat Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Omul de radio Titus Andrei a venit cu o idee inedită pentru ediția de anul viitor, aceea ca dirijorul Viorel Gavrilă, împreună cu orchestra Fantazio din Ploiești, să acompanieze concurenții: „Am dori din suflet ca unul din visele noastre să se împlinească, începând cu ediția de anul viitor, cea de-a XVI-a, anume acela de a aduce o orchestră pe scenă, să facem o preselecție mai din timp, să punem la dispoziția concurenților tot ce a scris Radu Șerban, în așa fel încât, o melodie a celebrului compozitor să fie obligatorie, conform regulamentului. Dragă d-le Gavrilă, să știți că de noi doi depinde acest lucru, pentru ca d-voastră să veniți cu orchestra aici, pe scena din Caracal”.

Fiecare seară din concurs s-a încheiat cu recitaluri oferite de Gheorghe Gheorghiu, Francesco Napoli, Keo & Skizzo Skillz și de tânăra prahoveancă Rodica Elena Tudor, câștigătoarea trofeului de anul trecut.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments