AcasăPoliticaMarian Vasile: „Poate voi avea posibilitatea să spun că, în județul Olt,...

Marian Vasile: „Poate voi avea posibilitatea să spun că, în județul Olt, Consiliul Județean și-a făcut datoria!”

Președintele PMP Olt, primarul comunei Studina, Marian Vasile, a dovedit, de-a lungul timpului, dar și acum când PMP estre la ananghie, prin arestarea d-nei Elena Udrea, că este un politician de caracter. Că rămâne consecvent idealurilor de dreapta ale PMP, idealuri configurate de ex-președintele României, Traian Băsescu.

Într-o mare roșie a PSD Olt, PMP Olt, condus de Marian Vasile, s-a distins ca o formațiune cu verticalitate, o formațiune mică, dar vitală și critică la adresa actualei puteri de stânga, iar Marian Vasile, primar de Opoziție, a făcut față grelelor încercări de intimidare la care l-au supus liderii pesediști, prin diferite tertipuri și presiuni de tip comunist.

Recent, Marian Vasile a susținut o conferință de presă în care și-a exprimat, în mod civilizat și profesionist, anumite puncte de vedere privind arestarea Elenei Udrea, privind evoluția PMP la nivel central, precum și alegerile care se vor desfășura în viitorul apropiat în PMP Olt.

Dar să-i dăm cuvântul d-lui președinte al PMP Olt.

Moment de reculegere pentru regretatul primar Victor Dima

„Este prima întâlnire pe anul 2015. Încep această conferință de presă prin a ține un moment de reculegere pentru cel care mi-a fost coleg, prieten, și cred că nu numai mie mi-a fost prieten, un om adevărat, un om de mare caracter, de mare valoare, un om care a fost atât de implicat în administrația publică locală din Coteana. Este vorba de primarul Victor Dima.”

Nu înțeleg de ce, în cazul Elena Udrea, nu există marian vasile int 610prezumția de nevinovăție

„Acum să discutăm despre evenimentele care s-au derulat în ultima perioadă. Aș fi vrut să încep numai cu lucrurile bune din activitatea politică a partidului pe care îl reprezint și, implicit, a activității mele, dar, cel mai important de pe ordinea de zi este subiectul Elena Udrea, fost președinte al PMP care, iată, de câteva zile, efectiv, este supusă unui test extraordinar. Așa cum am spus întotdeauna, Justiția trebuie să-și facă datoria, pentru că trăim într-un stat democratic, într-o țară care este parte a UE și acest lucru trebuie să se întâmple, s-a întâmplat în ultima perioadă și sper ca, de anul încolo, să fie la fel. Numai că, ce nu am înțeles în aceste zile, de ce, peste noapte un om care, până la urmă, a fost și este în continuare un om politic de succes, cu mari calități, să nu uităm că a fost ministrul Dezvoltării, ministrul Turismului o perioadă destul de lungă, în care și-a pus amprenta, în mod pozitiv, asupra localităților și asupra turismului. Întreb: de ce nu există, mai întâi, prezumția de nevinovăție și abia după aceea să fie arestată o persoană care, peste noapte, a fost transformată, în spațiul public, în cel mai mare dușman național. Nu mi se pare corect ce se întâmplă. Ar trebui, mai întâi, ca orice cetățean al României să aibă posibilitatea să arate dacă este nevinovat. Încă o dată spun, trebuie să existe prezumția de nevinovăție și abia după aceea să se facă presiuni atât de mari. Să nu uităm să alaltăieri, în Parlamentul României, la ora 12, după ce au fost trei cereri de arestare, în Monitorul Oficial, să se publice această arestare, în condițiile în care vorbim despre judecătorul Curții Constituționale, Toni Greblă, căruia nici astăzi nu cred că i-a fost publicată demisia.

Mai sunt destule cazuri, aș spune doar unul: Dan Voiculescu, care a fost cercetat ani și ani de zile și abia după aceea s-a stabilit că trebuie arestat și încarcerat. Nu spun că nu poate exista o anumită vină a anumitei persoane. Sper din tot sufletul că, așa cum a spus și președintele României, spun același lucru, ca Elena Udrea să demonstreze că este un om care nu a greșit, că nu are vină, vom vedea pe viitor ce se va întâmpla. Pentru PMP, într-adevăr, nu se poate spune că este o situație comodă, pentru că, până la urmă, Elena Udrea a fost cea care a ridicat PMP. Până la intrarea în partid a d-nei Elena Udrea, PMP era un partid de 1-2%.

Cam atât despre această situație.

Încă o dată, sper din tot sufletul și eu, și cei care am avut posibilitatea de a o cunoaște pe Elena Udrea, să demonstreze, așa cum a demonstrat și în această perioadă, că este o femeie curajoasă, puternică, este un om politic de succes și cred că mai are foarte multe lucruri de spun în spațiul politic din România.”

Fac parte din echipa lui Eugen Tomac  

„Vreau să discutăm și despre congresul PMP, un eveniment despre care nu s-a mai discutat prea mult, având în vedere ce s-a întâmplat cu d-na președinte. Duminica trecută, a avut loc acest congres, la București, la Parlament, a fost aleasă o nouă echipă de conducere, s-a depus moțiunea Eugen Tomac. Din această echipă de conducere, fac și eu parte, ca secretar executiv și prim-vicepreședinte este d-l europarlamentar Siegfried Mureșan, iar secretar general d-l Onaca, fostul șef al cancelariei prezidențiale al d-lui președinte Traian Băsescu. Pot spune că este o echipă care poate să demonstreze că ideea prin care s-a înființat PMP ca un altfel de partid poate fi dusă la bun sfârșit. Scopul PMP este ca, la alegerile din 2016, să aibă un rezultat de peste 20%.”

Nu se poate face politică fără Traian Băsescu

„Ne-am bucurat foarte mult, pentru că s-a tot discutat în spațiul public, dacă vine președintele Traian Băsescu, nu vine la acest congres, sau dacă se mai implică în proiectul Mișcarea Populară sau nu. Duminică, a făcut o surpriză pentru cei care sperau sau credeau că Traian Băsescu nu se va mai implica politic de aici încolo și că nu va veni alături de Mișcarea Populară. Traian Băsescu a spus, cu subiect și predicat, că este proiectul dumnealui, că nu va veni să conducă PMP, dar va fi partenerul acestui partid. Era firesc să se întâmple acest lucru. Era firesc să stea puțin pe margine, pentru că eu cred că avea nevoie de puțină liniște, să nu uităm că venea după două mandate de președinte.

Dacă ne uităm și discutăm și cu cei care sunt implicați activ în viața politică, politica fără Traian Băsescu, după alegerile prezidențiale, este cu totul altfel. Nu se poate face politică fără Traian Băsescu. Mi-am mai permis, din când în când, să mai glumesc pe această temă, pentru că discutam și cu oameni care lucrează în zona media și care spuneau că dac lucrurile vor continua așa și nu va veni cineva care să ia taurul de coarne și să iasă cu lucruri adevărate, în spațiul public, vor intra foarte mulți oameni în șomaj. Într-adevăr, în România este nevoie și de liniște, dar, de multe ori, liniștea poate fi, cumva, considerată ca un lucru negativ, prea multă liniște strică.”

Voi candida pentru funcția de președinte la PMP Olt

„În rest, despre PMP, organizația Olt, înainte de acest congres, trebuia să aibă loc în cadrul acestei organizații. Nu s-a ținut alegerile, pentru că am spus că, mai întâi, să treacă congresul și vă voi anunța, cel mai probabil într-o lună sau două de zile, vom stabili o dată pentru alegeri în cadrul Organizației județene Olt. Voi candida, vă spun de pe acum, pentru funcția de președinte al acestei organizații.

Avem timp, până în 2016, pentru că suntem un partid care abia a făcut un an și am fost obligați să trecem prin două bătălii electorale destul de dificile, cele europarlamentare și cele prezidențiale.

Cred că, până în 2016, vom găsi oameni de calitate, pe lângă cei pe care-i avem astăzi alături de noi, chiar sunt oameni deosebiți, oameni care au intrat în politică fără a avea anumite interese. Au intrat în politică doar pentru că-și doresc să facă ceva pentru locuitorii județului Olt și, implicit, pentru cetățenii României. Sper că, în 2016, PMP va înclina balanța și, în județul Olt, să se schimbe din punct de vedere al coloraturii care a condus atât de mult județul.”

Salut aprobarea bugetului CJ pentru județul Olt

„Vreau să salut, în același timp, aprobarea bugetului CJ pentru județul Olt și sper ca atunci când se va pune pe masă execuția bugetară, după ce se va finaliza tot acest proces, să vedem că, în județul Olt s-au creat locuri de muncă, că există investiții, că va fi mai bine pentru cetățenii acestui județ. Sper ca acest lucru să am posibilitatea de a-l face public, pentru că, atunci când am intrat în politică, mi-am propus să fiu cel care taxează lucrurile negative pe care le face puterea și, în același timp, să fiu și cel care spune când lucruri pozitive se întâmplă. Poate că voi avea posibilitatea, la finalul anului sau la începutul lui 2016, să spun că, în județul Olt, CJ și-a făcut datoria așa cum trebuie. Rămâne de văzut…

În același timp, așa cum am procedat și anul trecut, mă simt obligat moral să felicit, din nou, pe cei care s-au ocupat de deszăpezire, mai ales pe tronsonul Autostrada Sudului, un tronson pe care se circulă extraordinar de frumos. Sunt ani buni, au fost și cred că vom mai fi când vom circula foarte frumos pe acest sector mult râvnit de cetățenii Oltului.”

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments