AcasăEditorialMARIAN VASILE ȘI POLITICA LUI DE NEALINIERE

MARIAN VASILE ȘI POLITICA LUI DE NEALINIERE

Când și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Olt, Marian Vasile, actualul primar al comunei Studina, a dat semnalul unei mișcări de nealiniere, care s-a dovedit valabilă și rațională, pentru restul lumii, abia când, printr-o marionetă de joasă speță (a se citi Florin Cîțu), chiriașul de la Cotroceni i-a înfipt cuțitul pe la spate lui Ludovic Orban. Lumea a priceput și mai bine gestul eliberator al lui Marian Vasile, atunci când „echipa câștigătoare”, cîțomană, l-a aruncat peste bord, ca pe-o măsea stricată, pe însuși  acel „Nimeni în drum”, căruia îi închinase imnuri și-i făcuse igiena spatelui, ca în vremurile comuniste cele mai „luminoase”.

Asemenea moravuri politice de Ev Mediu nu au fost și nu vor fi pe placul unui politician de dreapta autentic, așa cum e Marian Vasile, iar mișcarea lui de nealiniere, îmbrățișată tot mai mult și de alți foști liberali, i-au conferit mai multe atuuri în fața opiniei publice, sporindu-și, astfel, și mai mult popularitatea.

În primul rând, plusul de suveranitate, pe care și l-a luat singur, i-a permis lui Marian Vasile să continue reforma administrativă în comuna Studina, care este una dintre cele mai evoluate comunități rurale din județul nostru. Nealinierea lui politică a stins și ostilitatea legendară față de el, ca „primar al dreptei”, a singurului partid care conduce Oltul, de la Revoluție încoace, – PSD Olt. Acest respiro politic i-a permis să-și ducă la bun sfârșit toate proiectele demarate în timp și să antameze altele, acordând, astfel, un infinit respect comunei pe care o păstorește de ani și ani și deloc futilului partid din care ar fi făcut parte, dacă se supunea umilințelor acestuia.

Dovada celor spuse de mine stă și în obținerea finanțării de către Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene a proiectului înaintat de Marian Vasile pentru rețeaua de gaze din comună. Singurul proiect din Olt de acest gen, agreat de autoritățile române… O fi mult, o fi puțin? Electoratul lui Marian Vasile decide…

Poate că unii se întreabă de ce, oare, Marian Vasile nu s-a înscris, cu viteza gândului, în noul partid inițiat de Ludovic Orban… Aș răspunde eu, la această întrebare, fără să mă fi consultat cu primarul de la Studina…

Marian Vasile e prea experimentat politic, ca să „pună botul” la o formațiune incertă al cărei viitor este greu descifrabil, privind jungla politică pesedisto-penelistă din care ea însăși s-a desprins. Nu există niciun exemplu din 1990 încoace care să ne arate că un lider național, „ejaculat”, din fruntea propriului partid, poate, ulterior, să mai răstoarne munții…figurativ vorbind.

Precauția lui Marian Vasile, în acest sens, ne dovedește încă o dată, că, mai presus de orice partid, este Omul atașat Oamenilor, și care pune, înaintea intereselor de clan și gașcă, interesul general al comunității care l-a desemnat, prin sufragiu universal, s-o administreze.

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments