AcasăPoliticaMarian Vasile: un politician de dreapta fără rest!

Marian Vasile: un politician de dreapta fără rest!

Îmi aduc aminte, cu o oarecare nostalgie, momentul în care Marian Vasile, actualul primar al comunei Studina și, până mai ieri, prim-vicepreședinte Marian Vasile al PNL Olt, m-a delegat să-l reprezint la București, în momentul înființării Mișcării Populare.  Acolo, sus, am discutat, la nivelul cel mai înalt, cu partea cea mai luminată a consilierilor lui Traian Băsescu, printre care se aflau Marian Preda, distinsul președinte al Senatului Universității București, care mi-a fost profesor la Masterat, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, precum și cu tânărul și performantul europarlamentar liberal european de azi, Siegfried Mureșan.

marian vasile si muresan net liToți trei îl cunoșteau și-l prețuiau pe Marian Vasile, pentru onestitatea și capacitatea lui administrativă, pentru priceperea lui organizatorică dar și, mai ales, pentru consecvența lui doctrinară, aceea de a rezista eroic pe dreapta politicii, într-un județ eminamente roșu.

Mi-aduc aminte că, după o conferință de presă, organizată de Marian Vasile, la care eu luasem cuvântul, ca membru fondator al Mișcării Populare, am primit un apel telefonic  de la un mahăr  din divanul local, care mă certa pentru faptul că l-am criticat în acea întrunire și că m-am aliat cu „un dușman al poporului de dreapta”, recte Marian Vasile. I-am „mulțumit” ștabului, în aceeași manieră cu care m-a insultat el, trimițându-i la origini atât pe el, cât și pe ziaristul care-i dăduse raportul, de parcă eu în acea conferință aș fi vorbit doar pentru cei prezenți, nu pentru întreaga opinie județeană. Chiar dacă imberbul ziarist nu mă turna, discursul meu tot ajungea pe masa Cerberului, care trebuia, oricum, să-și încerce autoritatea și cu subsemnatul, așa cum proceda de obicei, cu toți cei care nu-i închinau ode…

Am multe amintiri legate de personalitatea și consecvența politică, acelea cu care Marian Vasile a operat, atunci când a fost la PDL, La PMP și, mai nou, la PNL, chiar dacă nu m-am situat întotdeauna pe aceeași lungime de undă cu el. Niște concluzii, însă, se desprind lămuritor, în ceea ce privește atitudinea lui politică : anume, faptul că este un politician de dreapta, integral, fără rest, că a avut puterea de caracter de a refuza toate ofertele partidelor de stânga și că nu este un sinecurist, dovadă concludentă în acest sens stând demnitatea cu care a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Olt, când ideilor  generoase, cu care întreaga conducere liberală a plecat la drum, li s-au deturnat sensurile de dreapta.

Asta nu l-a împiedicat pe Marian Vasile să se manifeste, în continuare ca un liberal autentic și ca un primar exemplar de dreapta. Comuna Studina este rezultatul unei astfel de gândiri care se traduce astfel: Primarul este în slujba cetățenilor și nu cetățenii în slujba sa. Felicitări, Marian Vasile!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments