AcasăPoliticaMario De Mezzo, candidat PNL, la Primăria Slatina: ECONOMIE, SĂNĂTATE, EDUCAȚIE!

Mario De Mezzo, candidat PNL, la Primăria Slatina: ECONOMIE, SĂNĂTATE, EDUCAȚIE!

Conferința de presă, susținută de liderii liberali locali, adică de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, respectiv de președintele PNL Slatina, dr. Viorel Dumitrescu, la sediul PNL Olt, i-au dat posibilitatea lui Mario De Mezzo, cel ales să candideze la Primăria Slatina, să răspundă la întrebările relativ prietenoase ale ziariștilor autohtoni, într-o manieră, zicem noi, profesionistă. Adică, altfel decât ar fi răspuns alți candidați care nu sunt la fel de titrați și de pricepuți la comunicare precum omul de presă, ONG-istul și fostul președinte al prestigioasei Edituri ALL… Cu excepția atacului la deputatul Gigel Știrbu, care nu-și avea loc în acest context.

În discursurile lor de început, cei doi președinți, Liviu Voiculescu și Viorel Dumitrescu au vorbit despre calitățile de comunicare ale candidatului lor, despre priceperea lui în administrație, reiterând, astfel, modelul „Rareș Bogdan”, ca un exemplu de succes în politica liberală recentă.

mario de mezzo li netÎntrebat dacă el chiar crede că profilul de primar al Slatinei ar putea fi al unui intelectual, al unui bun comunicator și al unui tânăr care nu prea a stat pe „acasă”, el fiind plecat de ani de zile, în tumultul cultural, politic și social al Capitalei, Mario De Mezzo a răspuns cu dezinvoltură: „Eu cred că oamenii, în general și slătinenii, în mod particular, au început să se uite din ce în ce mai atent la om și la proiectele lui. Și cred că este greu să mai dai 2000 de tricouri și să spui  că ai făcut ceva în Slatina, și mai cred că este greu să faci un sondaj, ca să anunți cum se numește parcul și să numești acest lucru democrație participativă. Mi se pare acest lucru de un absurd fără margini. Eu cred că aceste vremuri au trecut. Am încredere că oamenii din Slatina înțeleg lucrurile astea și înțeleg că democrația participativă înseamnă haideți să vedeți cum să facem din orașul nostru un oraș în care să  rămânem, în care ne dorim să trăim, în care dorim să ne întoarcem… Asta cred că vor slătinenii… Ei au locuri de muncă, au un venit, mai mare sau mai mic, dar ei se duc în altă parte pentru sănătate, pentru cultură, pentru civilizație, pentru educație și se întorc, greu, acasă. Eu vreau să fac din Slatina un oraș în care slătinenii să se întoarcă. Și nu cred că nu există oameni din Slatina care să nu rezoneze cu acest lucru și să nu-și dorească să se întoarcă.”

Despre trecutul său pesedist, Mario De Mezzo a spus: „Am fost membru PSD, între 2003-2004 (…). Mai demult, când am avut șase ani și jumătate, o dată, am fumat, în spatele blocului. Dar mi-a fost atât de rău, încât a doua oară n-am mai pus gura pe țigară. Sunt lucruri pe care le faci  și experiențe din care înveți și care te maturizează. Dacă veți căuta, veți constata că, în ultimii 14-15 ani, nu veți găsi în dreptul meu decât zona de dreapta a politicii”.

Mario De Mezzo le mai spune slătinenilor că a revenit în Slatina, ca să rămână și că singura variantă, în această competiție este victoria. Unul dintre sloganurile sale este ECONOMIE, SĂNĂTATE, EDUCAȚIE!

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments