AcasăActualitateMario Demezzo a depus jurământul de credință pentru funcția de prefect al...

Mario Demezzo a depus jurământul de credință pentru funcția de prefect al județului Olt!

Într-o  recentă ședință a Guvernului Ciolacu, la propunerea conducerii centrale a PNL, s-a decis demiterea prefectului liberal de Olt, Florin Homorean, în locul domniei sale fiind desemnat Mario Demezzo, vicepreședinte al Organizației PNL Sector 5 din Capitală.

Astăzi, într-un cadru festiv, la Prefectura Olt, alături de subprefecții Ana Maria Ciaușu (PNL) și Cosmin Floreanu (PSD), dar și în prezența jurnaliștilor și a altor organe abilitate, Mario Demezzo, cel care, cu ani în urmă își începea cariera jurnalistică la ziarul pe care l-am întemeiat, în aceea vreme, Riposta, a depus Jurământul de credință.  Au lipsit de la această ceremonie președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu, însă a fost prezent Marian Vasile, fostul prim-vicepreședinte al PNL Olt, în calitatea lui cea mai înaltă , aceea de prieten al noului prefect.

Liviu Voiculescu a declarat pentru „Adevărul” că nu știa de intenția schimbării lui Homorean și nu intuiește nici motivele acesteia: „Cu mine nu s-a consultat nimeni. Mai mult nu vreau să comentez. Nu cunosc nici motivele pentru care a fost schimbat și nici motivele pentru care a fost pus alt prefect”.

Mult mai diplomatic și elegant, așa cum îl știm de mult timp, s-a exprimat, pe o rețea de socializare, ex-prefectul Florin Homorean, bucovinean de origine:

„Astăzi mi-am încheiat misiunea primită în urmă cu aproape patru ani. O misiune nobilă și solicitantă în același timp, dar și una plină de responsabilitate și satisfacții pe măsură. Sunt mândru să adaug în cartea vieții mele capitolul unei perioade în care am reprezentat și am aplicat din poziția de prefect al județului Olt, cu onoare și respect, directivele unui guvern responsabil. Astăzi, la capătul acestui mandat, am satisfacția personală a unui om împlinit. Căci mandatul de prefect al județului Olt care mi-a fost atribuit a fost un privilegiu și o onoare. Privilegiul de a cunoaște si a colabora cu oameni extraordinari și onoarea de a primi încrederea voastră, a tuturor. Îmi doresc și sper că am reușit în acești ani să răspund pe măsura așteptărilor.

Vă mulțumesc tuturor, omologi din țară, directori de instituții, reprezentanți ai presei ori simpli cetățeni. Vă mulțumesc pentru suport, pentru înțelegere, pentru colaborare, pentru timpul petrecut împreună și lucrurile bune ori mai puțin bune care ne-au reunit în ultimii ani.

Vă respect și vă doresc tuturor sănătate și mult succes”!

După momentul solemn al jurământului de credință, Mario Demezzo a declarat scurt:

 „Este un moment important pentru mine și pentru cariera mea profesională și pentru ceea ce urmează să facem în județ. Vă mulțumesc din suflet! Pentru că vreau să mă asigur că va exista o tranziție lină și că nu vor fi sincope de niciun fel în urma acestei schimbări a prefectului, voi începe imediat după această întâlnire, întâlniri cu colegii din Prefectură și din deconcentrate. De asemenea, voi avea întâlniri în afara biroului cu instituțiile cu care Prefectura interacționează direct și vă promit că ne vedem săptămâna viitoare pentru o primă conferință de presă în care să vă prezint concluziile începutului meu de prefect”!

Răspunzând la întrebarea pusă de reprezentantul ziarului „Linia Întâi”, în speță, faptul dacă această schimbare, oarecum șocantă chiar pentru actuala conducere a PNL Olt și pentru unii liberali alutani, are și altă conotație decât una administrativă, și anume revitalizarea din punct de vedere politic a PNL Olt, în vederea viitoarelor alegeri și în contextul scăderii popularității partidului și al unei dihotomii vizibile între PNL și PSD, Mario Demezzo a spus:

„Domnule Sîrghie, aș fi fost dezamăgit dacă nu mi-ați fi pus o întrebare grea. Ne știm de 25 de ani și o să vă răspund cu toată onestitatea… Eu sunt prefect al județului Olt. Mandatul meu este să fiu în slujba cetățenilor. Dacă, adiacent, reprezint ceva pentru liberalismul din județul Olt, acesta este un lucru separat de mandatul meu de prefect.  Prima mea grijă, prioritatea mea, este să fiu în slujba cetățenilor și să lucrez pentru prosperitatea acestui județ. Ce se va întâmpla în plan politic, pe plan personal sau în orice alt plan este adiacent și va fi, eventual, subiectul unor conferințe de presă speciale… Mulțumesc de înțelegere…”

Desigur că subiectul schimbării prefectului de Olt, fără consimțământul președintelui acestei filiale, senatorul Liviu Voiculescu, suscită, în continuare, comentarii largi, atât pe plan județean, cât și național. Dedesubturile acestui moment „șoc” vor ieși în curând la iveală… Până atunci să luăm ca fiind de bună credință, atât declarațiile ex-prefectului Florin Homorean, precum și ale proaspătului demnitar Mario Demezzo… Succes!

Dumitru Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments