AcasăInterviuMarius Oprescu a ținut cu dinții ca Spitalul Slatina să se mențină...

Marius Oprescu a ținut cu dinții ca Spitalul Slatina să se mențină pe linia de plutire

D-le doctor, Sănătatea și Educația sunt pe buzele tuturor guvernelor civilizate. Ce ne puteți spune, din experiența d-voastră, despre Sănătatea din județul Olt, despre Spitalul Slatina?

Spitalul Slatina a scăpat dintr-o grea încercare, anul trecut. Probabil că foarte puțini știu că spitalul a fost îndatorat cu foarte mulți bani, bani care trebuia să-i dea din activitatea proprie, pentru că nu există alte forme de plată pentru spital, decât banii subvenționați de către Consiliul Județean, pentru lucrări, și banii scoși din serviciile medicale. Au fost datorii enorme, datorii care s-au rezolvat. Aici pot spune că un om care a ținut cu dinții ca acest spital să se mențină pe linia de plutire, din punct de vedere al datoriilor, a fost Marius Oprescu, vicepreședintele CJ Olt, căruia i-a fost repartizat spitalul și care a ținut continuu conducerea Spitalului în “priză”, pentru ca aceasta să adopte soluțiile cele mai bune.

Nu voi lăuda pe nimeni penrenica diaconescutru nimic în lume. Totul este adevărat. Nu am niciun interes să laud. Acesta este adevărul și trebuie să ținem cont de el.

Este clar, Marius Oprescu, vicepreședintele Consiliului Județean, a avut și are acest obiectiv în sarcină, după cum ați spus și d-voastră…

Eu știu asta, pentru că am stat de vorbă cu el de multe ori, coleg fiind de partid, și i-am înțeles neliniștile și zbaterile pe care le avea, pentru a rezolva problemele sănătății din SJU Slatina, care se ducea pe o pantă descendentă.

Spitalul Slatina, din cauza unor interpretări greșite, dar și din cauza unor întâmplări tragice, a avut o imagine proastă la nivelul opiniei publice locale și naționale. Cum este imaginea spitalului acum?

A avut o imagine, să recunoaștem, ca un spital al groazei. S-a ținut, tot timpul, să se evidențieze în mod negativ Spitalul Slatina. Se dădea exemplu din orice zonă a țării de nereguli în asistența medicală și apăreau imaginile Spitalului Slatina, la televiziunile cetrale. Acest lucru cred că trebuie spălat, trebuie reașezată imaginea spitalului. Vorbeam și cu d-l președinte Stănescu, care spunea că noi, medicii, trebuie să facem niște manifestări științifice și chiar ne-a rugat să dezvoltăm aceste manifestări, ca să arătăm opiniei publice că, la noi,  este și profesionalism, și cercetare. Din păcate, nu în toate ramurile a fost o coordonare pe această temă și nu am reușit să ridicăm imaginea spitalului, decât prin cazurile care au fost rezolvate. Au fost rezolvate foarte multe cazuri grele la nivelul  spitalului, dar lumea nu le știe. Lumea cunoaște doar cazurile urâte care sunt semnalizate, care sunt nefavorabile asistenței medicale, și nu marile rezolvări ale unor cazuri medicale destul de complicate.

Va trebui, într-adevăr, să facem și noi, doctorii, o imagine mai bună, scoțând în evidență profesionalismul foarte multor colegi din Spitalul Slatina.

În acest context, cum vede Renică Diaconescu medicul, politicianul, dar și omul, viitorul sănătății din Olt și viitorul USL-ului, dacă se mai poate spune așa ceva?

Viitorul sănătății din Olt este relativ bun, în sensul în care și de la Ministerul Sănătății vor veni niște reforme benefice. Pentru că degeaba se vor face eforturi locale, dacă cei de la Ministerul Sănătății ne vor îndepărta de pacient, prin reformele pe care le vor adopta.

Din punct de vedere politic, eu sper ca USL să reziste. În niciun caz, PSD la Olt nu va face nicio mișcare de ruptură. Asta este hotărârea care s-a luat la nivelul biroului județean. Oricât de mult vom fi provocați sau oricât de mult vom fi supărați, și întărâtați de partenerii noștri, noi nu vom lua nicio hotărâre de desprindere, pentru că, la Olt, PSD este atât de puternic, încât nu ar mai avea nevoie de nimic. Am învățat un singur lucru, cum vă spuneam, că trebuie să ne ținem cuvântul.

Sunteți recunoscut în județul Olt ca un politician de anvergură, radical. De ce, în   ultimul timp, sunteți mai mult doctor decât politician?

Pentru că acum este o perioadă în care trebuie să fiu doctor. De fiecare dată când sunt campanii electorale sau când colegii politici au nevoie de mine, mă implic. Niciodată nu am întors spatele sau nu am dat bir cu fugiții. S-ar putea ca să vină o vreme, când voi ieși mai puternic, așa cum spuneți d-voastră. Deocamdată, consider că este bine să fac politica sănătății și a omului bolnav.

LINIA ÎNTÂI


2 COMENTARII

  1. GEORGE OWERLL-sunt mandru ca-mi regasesc personajele din cartea mea si in romania doar ca aici ferma animalelor e un pic modificata!un cioroi urat ,excroc,ordinar,mincinos,hot nenorocit este pupat in cur de un mare rechin foarte nimcinos excrocul excrocilor,pupator inascut de buci politice!ma gandeam ce interes are cand colo…surpriza..pe langa curva de nevasta.care are instinctul de ordinara si excroaca inca din faza de molusca ajunsa acum director la dsp..mai aparu un parameci de director din neam LA HIDROSERV…fratele rechinului…asadar cioroiul e in culmea fericirii 3 limbi in cur odata…una pe buca dreapta..adica vichi…una pe buca stanga ..adica fratele rechinului si una drept in gaoz…RENICA!deja slatina e in stare de alerta…au pornit sirenele de avertizare de la sasaitu pe 3 voci al cioroiului nr 1 al planetei….CORVUS CORVIDAE…OPRESSSCU!in versiunea olteneasca a cartii mele sunt mandru ca finalul e fericit..porcii cei mari si grasi sunt tot la conducere…mot,barbulescu,ztanescu,ciocan,valcov..si restul restul turmei aflati in mocirla psd olt!

  2. Renica medicul nota 10, renica politicianul nota 3, ce-s cu limbile astea date lui Oprescu?!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments