AcasăPoliticaMarius Oprescu este cu picioarele pe pământ. Încă!

Marius Oprescu este cu picioarele pe pământ. Încă!

A vorbi despre social-democrația județului Olt, cu umbrele și luminile sale, fără rosti numele propriu Marius Oprescu, mi se pare o impietate. Nu sunt un adept al social-democrației noastre originale, pe care unii o consideră „laptele bătut al comunismului”. Însă – ca trăitor al acestor orizonturi roșii – nu poți să treci cu vederea un partid care, în Olt, și-a îndeplinit toate profețiile. Nouă parlamentari din zece (că dor n-o să credeți cumva că Mihai Niță e altceva decât un pesedist cu insignă de conservator), majoritatea absolută în Consiliul Local Slatina și în Consiliul Județean Olt, primari la Slatina, Caracal, Drăgănești-Olt, Potcoava, Corabia, Piatra-Olt, aproape toți primarii rurali (cu excepția primarilor liberali, care se închină și ei stăpânului socialist), toate instituțiile    „concentrate” și “deconcetrate” de pe raza județului.

oprescu marius22Nici pasărea în zbor nu trece, fără să semneze, fie și on-line, condica la PSD Olt. Că ne va fi bine sau ne va fi rău cu această putere absolutistă, rămâne să constatăm, pe pielea noastră, în viitorul apropiat, mediu și îndepărtat. Semnele nu par a fi tocmai favorabile, dar, mai știi… de unde sare iepurele!?

Oricum, PSD Olt, așa cum arată astăzi, îi datorează foarte mult tânărului politician Marius Oprescu. Legenda care circulă prin târg cum că Vâlcov este „zeul din mașinărie”, care a umflat PSD Olt cu pompa, prin venirea sa și a tuturor „geniilor” din PDL, e o gogoașă care s-a dezumflat deja în conștiința oamenilor și care va avea reverberații nu tocmai pozitive pentru social-democrația noastră, în viitorul apropiat.

Dacă, pe parcursul evoluției sale politice, Marius Oprescu era un pic repezit și superficial, poziția de vicepreședinte al CJ Olt l-a așezat pe drumul drept al maturității. Puterea sa de convingere în rândul maselor de alegători, faptul că a renunțat la unele  poziții parlamentare și guvernamentale, pe care le-ar fi obținut ușor, în acest context politic pesedizat la maxim, toate acestea ni-l arată ca fiind un politician pe care nu l-au părăsit bunul-simț și măsura. Așa cum cele două atribute i-au părăsit pe alți pesediști, care au și uitat de unde au plecat…

Nu-l elogiez pe Marius Oprescu. Timpul îmi va confirma sau infirma spusele. Îl apreciez, însă, pentru faptul că, spre deosebire de alți pesediști care se cred buricul pământului, el nu este atât de vanitos, atât de plin de sine și nu ne crede atât de proști… Marius Oprescu este cu picioarele pe pământ. Încă!

Dumitru Sârghie

Se poate viziona și pe www.aicea.ro


10 COMENTARII

  1. Voi chiar nu vedeti ironia la adresa PSD?Bunaoara;Nici pasarea-n zbor nu poate trece fara sa semneze,fie si on line,condica la Psd,laptele batut al comunismului,puter absolutista,gogoasa umfata cu pompa de Valcov…Nea Mitica,scrie ,ba,sa inteleaga si prostii,nu numai elitele

  2. Sarghie a vrut sa spuna ca Marius e mai legitim decat Valcov,cu alte cuvinte…

  3. bai, MITICA, chiar daca mai ai un singur coi, tot nu trebuia sa ajungi in halul asta.Mai bine intoarce-te la croitorie, decat sa fii taratura lui Oprescu!

  4. Ma bucura enorm sa vad cum Marius capata experienta si maturitate politica,echilibru si forta.M-as fi bucurat enorm daca ar fi inteles ceva din cateva discutii fugare si accidentale cu mine ar fi observat intinderea de mana oferita dezinteresat ptr.mine,dar vai ce pacat de imperceptibilitatea gestului;dar cum…”niciodata sa nu zici niciodata”cine stie poate…poate.In rest dorindu-i cele mai bune ganduri si multe realizari.

  5. Din pacate,nu poti face abstractie de acesti escroci,au preluat totul,pana si sufletele noastre…Sarghie nu are solutii sa-si tina ziarul si e nevoit sa faca anumite compromisuri.Daca ar fi o opozitie cu coaie in acest judet,altfel ar sta problema.Jigodiile astea au acaparat totul…

  6. bai ce dracu tot il laudati pe tiganu asta de la piatra. un analfabet sadea si un tigan imputit. bai sarghie mai incercasi matale la inceputul articolului ceva dar pana la urma tot il laudasi pe rahatul asta de oprescu. pai daca asta a ajuns vicepres. la cj va dati seama va s-a intors lumea cu curul in sus. muica. inainte tiganii de la piatra erau acolo unde le era locul. la munca… acum au ajuns sefi. doamne-fereste

  7. Da,Marius este un psd-ist convins !Da,Marius este cu piciorele pe pamant,el nu este un accident in PSD Olt!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments