AcasăActualitateMarius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt: Avem un proiect pe fonduri...

Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt: Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina

Luni, 12 iulie a.c., consilierii județeni s-au întâlnit, în cadrul unei într-o ședințe extraordinare, pentru a aproba proiectul de hotărâre „Îmbunătățirea capacității de gestionare a COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina” și a cheltuielilor legate de proiect. Valoarea proiectului este de 37 milioane de lei, finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, spune Marius Oprescu, președintele forului județean.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina. A existat o măsură pe POIM în care, pentru combaterea COVID, se puteau depune proiecte. Este un proiect de 37 de milioane lei, prin care încercăm să dotăm spitalul cu aparatură medicală și mobilier medical. Noi am depus proiectul la București, urmează să vedem eligibilitatea lui și mai apoi să achiziționăm. Trebuie să treacă printr-un întreg circuit, nu se iau direct. Doar Guvernul face încredințări directe pe starea de alertă, nu noi. Noi facem procedura standard, așa cum s-a făcut de fiecare dată. Licitații și tot ce urmează după aprobarea proiectului, acesta este un prim pas. Întâi, trece acest proiect prin CJ, urmând ca apoi să-și urmeze calea”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments